Fisken der slap væk - historier

 • Ude midt i eleven brød laksen overfladen med et voldsomt slag med halen. Ruskende med hovedet havde den søgt mod bunden og stod nu stille og fast som et anker dernede. Ventetiden føltes så ulidelig lang og sveden var begyndt at rende ned i øjnene fra min dryppende pande. Solen var på sit højeste og

  Læs mere
 • Hej! Jeg var i lørdags ude og fiske lidt gedder med en kammerat, vi fiskede med skaller lige over bunden. ca. 2 min efter min kammerat havde smidt hans skalle i vandet forsvandt flådet, han ventede ca. 15 sekunder før han gav et godt modhug. Det var nemt at se på hans stangspids at det

  Læs mere
 • Lørdag den 1/3 -2014 En utrolig stille morgen hvor tågen hang tæt over land. Ikke en vind rørte sig. Dagen som bare i tankerne ville blive perfekt. Vel ankommet til søen fik vi hilst på vores nye fiskemakker.  Han skulle endelig ud og prøve fluefiskeriets glæder. Morgenrutinen med betaling og tilrigning var hurtigt overstået…… Næsten….

  Læs mere
 • En historie om god skik og om det at give storfangsten til et andet menneske ”Jari, psssst, kom lige”… Jeg listede mig over til hvor Kim stod. Han pegede ned i vandet hvor hans Hairy Killer spinflue sad. ”Der er en kæmpe gedde dernede, den var efter fluen men nu har lortet sat sig i

  Læs mere
 • Mangrove-skovene strakte sig som et levende hegn langt ud i bugten. Vi kunne kun se cirka 20 procent af den strækning vi skulle gå, resten var rent gætværk. Rødderne fra træerne der mest af alt minder om meget lange spredte fingre, der let bøjede stikker fingrespidserne ned i sandet og danner en form for tremmehule,

  Læs mere
 • En dejlig dag ikke mange år siden. Havde jeg besluttet mig for at tage teltet på ryggen og begive mig af sted på cykel, ca. 40 kilometer nord for Aalborg. Jeg ville besøge en mindre å og leve af det jeg fangede. Opholdet skulle vare 5 dage, være fri for mennesker og byens larm. Da

  Læs mere
 • Hugget kom som lynet fra en klar himmel, fisken foretog det ene høje spring efter det andet.

  Læs mere
 • 20 minutter var gået og fisken havde taget 30 meter line af hjulet med sig nedstrøms. Jeg anede efterhånden ikke hvad jeg skulle stille op, men da jeg endelig fik presset fisken tilbage og den stod dybt, tæt inde foran mig, kom der mere ro i sindet og troen på sejr var en realitet.

  Læs mere