Vammen Camping – rå natur og den lange sø med havørne


Hvis du skal på camping og mangler det sidste fiskegrej til turen, så smut forbi vores guide, der viser dig alt det gode grej, som man skal have med på turen. Du finder det her:

Vammen Camping har enheder/pladser helt ned til kanten af Tjele Langsø, som med sine knap 9 km. fra ende til anden er en af landets længste søer.
Naturen i området er absolut unik! Med lige omkring 65 forskellige fuglearter er der ligeså meget at kigge på over vandet, hvor havørnen, fiskehejren og lappedykkeren (blandt andre) også tager for sig af de mange fisk under søens overflade, ligesom vi håbefulde lystfiskere gør det.

Søen står omkranset af skov og i stedet for at have ryddet et stort område for træer, har ejerne af Vammen Camping nærmest tilpasset sig ind i den. Høje birke, bøge, ege og ahorntræer m.fl. danner ramme om pladsen, der tilmed består af flere plateauer, komplimenteret af et kuperet terræn.

Fakta om fiskeri i området:

Tjele Langsø
Fangstmuligheder: Gedde, sandart, søørred, ål, brasen, skalle, aborre, suder.

Obs:

Det er dog kun tilladt at fiske ud for Vammen Campingplads. Søen tilhører Tjele Gods der har lejet fiskeretten til resten af søen ud til anden side.)

Der kan fanges fisk ud for pladsen fra land og eventuelt ude i søen fra flydering eller en af pladsens leje-kanoer. uanset hvor eller hvad man vælger at fiske fra, er alle søens arter er tilgængelige ud for Vammen Camping.
Brasen kan fanges op til omkring forbløffende 6 kg. Sandarterne i søen ligger typisk mellem 1 til 5 kg. Gedder over meteren er ikke et særsyn, men ligesom sandarterne fanges de ikke hver dag.

Skallerne svømmer rundt i store stimer og når man har fanget én, går der typisk ikke lang tid før den næste er på krogen. Orm er at foretrække til skallerne i søen. Ligeledes tager de store brasen også gerne orm samt majs.

Aktivt fiskeri/spinnefiskeri efter både gedde og sandart er det mest effektive året rundt. Søørrederne fanges typisk tilfældigt under gedde, sandart og aborrefiskeri med mere. Aborrene kan fanges på jig, orm, spinner og små blink.

Vammen Camping kort info:

Fryser: ja

Renseplads: Ja

Indkøbs-muligheder: Der er indkøbs-muligheder i Vammen by.

Internet: Ja

Pladsen er ligesom naturen omkring den, rå og uspoleret. Dette forstås på den måde at de fleste af stedets bygninger er konstrueret i trækunstens tegn. Den ene store bjælke efter den anden indikerer at man gerne vil holde en naturlig stil med hang til gammel æstetik. På væggene ser man ældre køkken, husholdnings samt have-redskaber hænge i velholdt stand. En hyggelig atmosfære gennemstrømmer Vammen Camping, godt hjulpet på vej af et tilstedeværende værtspar.

Tanken med pladsen var i sin tid og er til dels stadig, at musikere kunne komme give et nummer i de sene aftentimer. Man forpligter sig til intet som alm. campinggæst og kan forvente at ligge ører til næsten alt, lige fra jodlen til korsang, ældre rock og country.

Er man til gåture i det fri eller bare uforstyrret ro ude på pladsen, så er Vammen Camping et bud i toppen af skalaen. Husets par har hver dag en eller flere velsmagende måltider på menuen. Tilmelding foregår i receptionen.

Til lystfiskere skal nævnes at der både er renseborde og fryser til rådighed.

Overnatnings muligheder:

Udlejning af hytte og campingvogn. Pladser til: Campingvogne, telte og autocampere.

Anine & Harm-Wulf Sluyterman
Vammen Camping
Vammen
8830 Tjele

Tlf. 86 69 01 52
E-mail info@vammencamping.dk

Efterskrift:

Min oplevelse af og mening om Vammen Camping er baseret på 4 dages ophold i juni måned 2014.

Efter min mening egner pladsen sig til alle. Specielt vil jeg anbefale denne plads til de naturglade, oplevelses-nysgerrige og til de der har brug for ro væk fra bilos og storbyens larm.

Service er en mærkesag på Vammen Camping og stedet generelt kan være svær at forlade. Bare udsigten til den store sø kan være tryllebindende.

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler