Silkeborg dag 1 – opgave: fangst af skalle og aborre


Julsø var søen jeg skulle starte med at fiske i på min første dag i området omkring Silkeborg. Jeg havde dagen før slået mit telt op på en drøm af en campingplads, Skyttehusets Camping. For at forklare nærmere så kan jeg fortælle at, som jeg sidder her og skriver i mit telt med front mod teltåbningen, kan jeg se ned til søen der kun ligger 20 meter borte. Børn går rundt dernede og fisker efter aborrer og skaller. Ældre og yngre par sejler rundt i kano og Hjejlen – den store hjuldamper fra sidste århundrede tøffer sagte forbi. tuuuuuuuuut! lyder det da den langsomt forsvinder bag de høje træer der omgiver pladsen.

Tidligere på dagen var det mig der gik dernede. En pakke med orm lå i grejtasken og en dåse med majs. Majsene ville jeg bruge til skallerne. Ofte går de mindre individer i samlet stime, så hvis jeg kunne få en sådan stime hen til min krog med majs, ville postyret fra de mange skaller muligvis lokke de nysgerrige aborrer til.

Jeg riggede til – en lille enkeltkrog og et ultra lille gennemsigtigt bobleflåd var alt jeg ville bruge.

Den lille boble vuggede derude og i optimismens ånd ventede jeg spændt. En båd sejlede forbi 50 meter fra min position og sendte bølger min vej. En klukkende lyd kom fra kanten hver gang bølgerne slog ind og alt imens jeg sad der og lyttede gik boblen under. Et kort og kontant modhug efterfulgte – fast fisk.

En fin skalle kom til syne, vendte hurtigt den sølvblanke side til. Jeg nettede den lille skønhed, betragtede den og tog et billede.

DSCN0971[1]

Nu var 50 procent af målet nået, den sidste halvdel måtte gerne byde på en fin aborre. Jeg skiftede efter nogle minutter sted og taktik. En bådbro ikke langt væk så interessant ud og jeg håbede inderligt på at den kunne byde på en fin aborre.

Et kuglebly blev kørt op af hovedlinen, så en perle, derefter blev en svirvel bundet  for enden. Et stykke ekstraline på godt og vel 50 cm. blev bundet i den anden ende af svirvlen og for enden af den, en cirkelkrog uden modhager. 3 fede orm på krogen og så var jeg klar.

Kastet rækkede vel til 20-25 meter ude i søen og der sad jeg så igen og ventende optimistisk..

En måge stod på en mindre bro ved siden af mig og kiggede, muligvis, sultent på. Måske den tænkte “Skal vi dele hvis du fanger noget?”

Små nøk forplantede sig op til yderste øje samt stangspidsen og indikerede at noget havde fået færten af ormene dernede. Min bløde stang bøjede kraftigt i et eftergivende øjeblik – fast fisk!

Fisken gik dybt, men var ikke ustyrlig, mit andet mål – aborren – kom til syne under overfladen. Og hvilken en! En ægte stribet skønhed!

DSCN0976

Mere skulle der ikke til for at glæden over dagen var opnået.

I morgen den. 08-07-2014 går jeg efter gedde og sandart. Det bliver nok ikke helt så nemt.

Knæk og bræk derude!

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler