Dag 4 – morgenhornfisk på Hansen Pilgrim og en tur i kajakken


Forord:

Dag 4 er dedikeret til mine bedsteforældre, som i mange år har gjort sit til at introducere mig for campist-livet, fiskeriet og naturen generelt. Derudover er det vigtigt for mig at pointere, at havde det ikke været for min bedstefar der tog mig med ned til åen fra jeg var helt lille, ja så havde jeg nok samlet på frimærker eller været latterlig fræk til curling den dag i dag..

Dagens fangster og oplevelser

Endnu engang stod jeg ved slusen i Thorsminde. Denne gang var jeg der bare så tidligt, at jeg var den eneste sjæl på kajen. Der var dog ikke mange af de legende hornfisk der havde lyst til at være alene. Langs stensætningerne væltede de rundt i overfladen og gjorde deres tilstedeværelse umanerlig påfaldende.

For mig var de synlige sølvmissiler jo bare benzin på et brændende morgenfeber-fiske-bål og jeg gik straks igang med stangen.
Mit lille 10 grams pilgrim blink gik lokkende i vandet. Gang på gang lagde jeg den ud ved siden af de mange hornfisk, men intet ville de.

En enkelt afstikker gik alene derude og jeg forsøgte igen. Med halefinden i overfladen fulgte den efter og leverede et lystfisker-øjeblik man kun kan sætte pris på.
Undernæb og overnæb skiltes og samlede sig igen som en klemme om mit blink. Modhugget faldt og efter et slanget tilbage-mod-træk fra hornfisken, måtte den give op.

Dejlig fisk!

DSCN0183

Dette var nok for mig og jeg cyklede tilbage til mit telt. Nu skulle kajakken i brug. En oppustelig kajak jeg desværre ikke kan finde i landet længere, har fulgt mig i nogle år efterhånden. Den er fantastisk!

Jeg har fanget 10+ gedder fra den og mindre havørreder med flere. Efter denne tur rundt i landet tør jeg ikke gætte på hvad gummifætteren får på samvittigheden. Men spændt på at finde ud af det er jeg.

Næste stop Holstebro hvor der skal fiskes i sø efter gedde og i å efter ørred.

Ha det så længe!

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler