Dag 2 – en tur tilbage til hvor det hele startede + allround fiskementalitet gav bonus


Forord:

I dag lader jeg her alvoren ligge og tager den op en anden dag.

Dag 2 tilegner jeg Joan Ørting i håb om at hun nu ved, at det eneste jeg mangler nu hvor naturen er omkring mig konstant, er en video af hende kæmpende mod en monstergedde med det røde hår blafrende i strid modvind afspillet i slowmotion American style/Baywatch style.

Dagens fangster og oplevelser

Min morgen startede tidligt. Jeg vågnede klokken 04.30 og forsøgte at falde til igen, men uden held.

Fuglene kvidrede og lyset var lige ved at bryde frem. Sagte dråber fra en våd himmel ramte min teltdug og jeg var klar over at turen op til baderummet ville blive en våd affære, før jeg overhovedet nåede under bruseren.

Efter at have varmet kroppen op under det varme vand var jeg klar til fiskeri. Aborre og geddegrejet blev pakket aftenen før under lyden af Søndervig Campings gæster, som utvivlsomt hyggede sig i deres campingvogne og autocampere. En herlig lyd hvis man er til menneskelig summen.

Jeg satte mig op på min cykel.

9 kilometer senere stod der Ringkøbing på by-skiltet. Jeg ville besøge Vonå, en 6 kilometer lang “kanal” der forbinder Stadil Fjord og Ringkøbing Fjord. Her fangede jeg en gedde på 10,05 kg. sidste år og jeg ville se om den også var leveringsdygtig når det kom til aborrer.

Et par hug på spinner var alt hvad det blev til, så jeg cyklede ind til den lokale grejbutik for at forhøre mig om mulighederne fra Ringkøbing Havn. Efter god service og fine forklaringer kørte jeg ned til havnen. Vinden pustede sig op, blæste fiske-lysten væk og tog den med sig på sin vej ud over fjorden.

Jeg cyklede slukøret ind ad en sti der første tilbage til Søndervig. Et par små børn gik sammen med, hvad jeg gætter på var pædagoger, hen ad stien. Jeg hilste på og trillede videre ned ad en bakke. Ud af øjenkrogen så jeg hvad kunne have været mig som 3-4 årig. Det var her det hele startede for mig. Hundestejler, glasål og små mærkelige skabninger jeg rodede frem fra mudderet i mit net, fuldstændig ligesom børnene her på billedet. Dejligt at se.

DSCN0108

Det var allerede her jeg, og sikkert mange andre, fandt verden under overfladen mindst ligeså spændende som over den.

Græs på bukserne og ørred i græsset

Opløftet over at have været en tur tilbage til barndommens gade, uden Anne Linnet og Tove Ditlevsen, ankom jeg til mit telt. Hjul, grej og stang blev byttet ud og pedalerne blev presset i bund for at komme ud og slappe af med lidt put & take fiskeri.
Kuglebly, svirvel og størrelse 16 trekrog blev kastet ud på bunden med gul/grøn powerbait som agn.

Jeg lagde mig i græsset og slappede af. Jeg gætter på at jeg havde brug for det, for normalt ville jeg ikke kunne slappe af i nærheden af 50 tyskere, der uden at tøve gerne kastede lige hen over min line og agn flere gange samtidigt.

Put-ørrederne var tilsyneladende ligeglade og tog min bait flere gange. Jeg landede en enkelt og var godt tilfreds med det. En god måde at slutte fiskedagen af på.

DSCN0135

I morgen cykler jeg videre nordpå. Her skal jeg se hvad jeg kan overliste af fiskearter. De næste 12 dage indeholder å, kyst, sø, bæk, hav og put & take fiskeri.

Se også beskrivelsen af Søndervig Camping der uden tvivl er genial for os lystfiskere (kan ses i morgen den 22-05). Alt kan findes på bloggen. For at komme til bloggen: Klik her..

Ha det så længe!

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler