Blandet


Denne side er til alle de artikler og andet, som ikke passer ind i de andre kategorier.

Artikler

Fisken der slap væk

Lystfiskeri under lup

Fiskeopskrifter

Danmark rundt med fiskestang

Hvis du vil følge Jaris tur rundt i Danmark med hans fiskestang, skal du trykke her.

Du vil blandt andet kunne læse om

UL-fiskeri (ultra let)

Her kan du finde artikler om Ultra let fiskeri – også kaldet UL-fiskeri.

Miljø ind- og udland

Nyt om miljø

Don Staniford goes on trial against Norwegian Fish Farmers

Norway, this is how you look in Canada

Renseanlæg
Når vi har brugt vandet hjemme hos os selv bliver det til spildevand. Men hvordan renser man det inden vi leder vandet tilbage til naturen? Se hvordan et renseanlæg virker.

Nationalparker på godt eller ondt

Nationalparkerne har ingen dokumentation for, at de overhovedet forbedrer naturen.

Derfor har rigsrevisorerne udtalt kritik, fortæller rigsrevisor Kristian Jensen, som også er Venstre-folketingsmedlem fra Herning:

– Vi har udtalt kritik af, at de faglige og styrkelsesmæssige rammer for nationalparkerne ikke er tilstrækkelige til at sikre, at de på længere sigt både styrker og udvikler naturen. Og det skulle miljøministeriet have haft styr på allerede dengang, den første nationalpark i Thy blev oprettet.

Kristian Jensen ser gerne, at Miljøministeriet evaluerer nationalparkerne efter de første tre nationalparker.

– Jeg tror da på, at naturen har det godt i de danske nationalparker, men jeg vil gerne vide det. Derfor skal Miljøministeriet skabe de rigtige værktøjer til at måle det, og det har ministeriet lovet at gøre, siger Kristian Jensen.

Miljøministeriet planlægger selv at evaluere loven om nationalparker i 2018. Det skal blive spændende at følge, om vi får noget for vore penge – om nationalparkerne egentlig er til gavn for naturen.

I den stadig ganske nye Nationalpark Mols Bjerge planlægges der netop nu etablering af en ny engsø ved den lille Kol Å, der leverer havørreder til Kalø og Egens Vig. Ørreder, som stammer fra Marsk Stigs gamle besiddelser ved Møldrup Gods.

Etableringen af en sådan engsø skal ske med tilbageholdelse af næringssalte for øje – i sig selv en god ting. Problemet er blot, at havørredbestanden med stor sandsynlighed vil blive udraderet eller i hert fald decimeret, som det er sket flere andre steder efter etablering af engsøer. Læs artiklen “Fra ørredå til geddesø” på www.ulnits.dk, hvis du vil vide mere om problemstillingen

Thomas Larsen videoer

Her kan du se de flotte videoer produceret af danske Thomas Larsen. Klik her for en visuel oplevelse ud over det sædvanlige.

Randers Fjord Guide

Bachmand´s danske fiskeeventyr

Her er Bachmands oplevelser i Danmark.

Havørred fra Karlby Klint, Djursland

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler