Røget ørredmousse med smørristet rugbrød


Ingredienser:

Til moussen:

  • 300 gram røget ørredkød (befriet fra skind og ben)
  • 200 gram flødeost
  • 1 spsk mager cremefraiche
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 lille bundt dild
  • 1 spsk kapers
  • salt og peber

Smørristet rugbrød:

  • Rugbrød
  • Smør

Fremgangsmåde:

Ørredkødet deles i mindre bidder og blendes i en foodprocessor med alle ingredienserne til moussen. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. ekstra citronsaft hvis ønskes.

Den færdige mousse kommes i en skål og stilles tildækket i køleskabet et par timer, helst natten over.

Inden servering ristes rugbrødsskiver i smør og skæres herefter ud i trekanter.

En lækker og nem ret der kan serveres til frokost med en god øl eller snaps eller som forret med en godt glas hvidvin.

God appetit!

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler