Råmarineret rødspætte


Råmarineret rødspætte – Med hjemmerørt mayo, tørret rugbrød og råkostsalat.

blokhus

Til 4 Personer.

 • 1fed hvidløg
 • 400g rødspætte i filet
 • 50g dild
 • 1 citron
 • 4dl rapsolie
 • 2 æggeblommer
 • En stor rødbede
 • 2 æbler
 • 3 store jordskokker
 • et kvart rugbrød
 • 4 spsk god oliven olie

Marineret rødspætte

Rødspætten marineres i hvidløg, citron, salt og dild – (min 2 timer før servering! For at opnå det bedste resultat marineres den dagen før)

Råkostsalat

Rødbede, æble og jordskok skæres så tyndt så muligt og marineres i olivenolie og salt.

Tørret rugbrød

Rugbrød skæres ligeledes i tynde skiver og tørres i ovnen ved 100 grader varmluft i 30min.

Mayonnaise

Æggeblommerne piskes med lidt salt, saft fra en halv citron, i ca 3 min. Der efter blandes rapsolien i (det er MEGET VIGTIGT at det blandes sammen stille og roligt, så lidt olie i af gangen)

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler