Pinlige agn – findes de?


Ville du kunne fiske med hvad som helst? Det er vel ligegyldigt hvad vi har for enden af linen, bare der fanges fisk. Eller hvad?

Historien:

Jeg havde gået rundt om søen flere gange.. Intet ville bide. Alle mine klassiske blink, spinnere og gennemløbere, ville fiskene ikke vide af. Lettere børne-mopset kiggede jeg igen ned i æsken.. Fanme nej!

Jeg skiftede til nogle af de spinnere jeg tidligere havde afprøvet, men uden held. Min gode ven gik på den anden side, og efter igen at havde kigget ned i grejæsken og derefter over på ham, som om at han kunne se hvad jeg havde i tankerne, tog jeg den op.

Med en nærmest sygelig skam og pinlighed satte jeg den i hægten og lod øjnene vandre hen over den ganske langsomt.

C   o  c  a    C  o  l  a.

Jeg kunne i grunden ikke tåle synet af den hvide stripper med de ligegyldige ord, i lystfisker-regi, skrevet hen over den.

Jeg håbede på en eller anden måde ikke, at den kunne fange noget som helst! Hvor ville mit syn på både fisk og hobby så stå?

Et kast, to kast, 4 kast.. 11, yes! Ingen fisk!

12 kast – “neeeeeej!”

“Wow en bækørred!”

Den prikkede fisk fjernede fokus fra den ubehageligt iøjnefaldende agn et kort sekund, men da min ven kom nærmere for at skyde et billede, tog jeg alligevel stripperen ud af munden på fisken. Jeg ville fanme ikke have et billede af en fisk med et Coca Cola logo hængende ud af mundvigen, aldrig i livet!

Bækørred

Normalt er jeg ellers ikke peniffen/sart når det kommer til hvilket grej jeg bruger eller hvordan der ser ud for den sags skyld, men når kombinationen af en drik der på godt og ondt er at finde alle vegne og min elskede bobby går i spænd på den måde, er det ligesom at se en 85 årig køre Lamborghini med sin 18 årige kæreste ved siden af, op og ned ad Strandvejen, det hører ingen steder hjemme.

Men mon ikke Cola-stripperen og jeg kan lære at leve sammen med tiden.. Det gælder jo, når alt kommer til alt, om at fange fisk.

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler