Kartoffelmørksej med limedressing


blokhus

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser

600 g mørksejfileter uden skind
4 bagekartofler
2 spsk rapsolie
1 broccoli
2 dl syrnet fløde 9%
1 lime
Tilbehør
Groft brød

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skær mørksejfileten i 4 nogenlunde ens stykker, og krydder med salt og peber.
  • Skræl kartoflerne, riv dem groft.
  • Kram de revne kartofter, så saften løber af, og form kartoffelmassen omkring hvert stykke fisk.
  • Form og pres kartoflerne, så de ligger tæt omkring sejfileterne.
  • Varm olien på en slip let-pande, og brun fisken på begge sider.
  • Læg fisken i et fad med bagepapir, og bag i 15-20 min.
  • Skær broccoli i små buketter, og kog i letsaltet vand i 2 min.
  • Rør syrnet fløde med limesaft, og smag dressingen til med salt og peber.

Servér kartoffelmørksej med broccoli, limedressing og brød.

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler