Havørred plus og havørred minus!


Det er som om at man ikke regner fangsten af en undermåler-havørred samt en nedgænger, som en egentlig fanget havørred. Dette blandt mange danske lystfiskere og sportsfiskere.

“Nååå? Fik du noget derude?”

“Ja, jeg fik 2”. 

“Noget af betydning?”

“Øøøh? Ja, jeg fik 2 havørrreder. Det betyder noget for mig…

“Ja, men jeg mener var der noget størrelse på eller var det bare en gænger?”

Her mener jeg, at manden der spørger burde gå hjem og se sit liv efter i sømmene og spørge sig selv: Er jeg glad og lykkelig for mit liv, især når jeg nu går så meget op i størrelsen af en fanget fisk? Og hvad betyder størrelsen for mig, får jeg en længere “javert”, bliver jeg et bedre menneske hvis det er en stor fisk jeg fanger?

Tonen folk kan komme med, når de hører at det er en nedgænger man har fanget eller en undermåler, går hen og lyder som om at man i realiteten ingenting har fanget, eller at havørreden, tynd eller under mål slet ikke tæller…

Sørgeligt og “taber-agtig” ligegyldig snobberi, spørger man mig…

Lad den enkelte mands glæder være og/eller støt op om dem, det koster ikke en flad øre!
Hvorfor har så mange svært ved at trække vejret, før de skyder løs? Det er som om de er fyldte med lort indeni og at der helst skal tømmes ud over den første og bedste sagesløse ny-begyndende, i et enkelt øjebliks – hovedløse/tankeløse reagerende lystfisker..

Tonen på facebook

At sidde bag en skærm og udtrykke sin evige smerte over ikke at tage livet ved hornene, er for mig at se noget alt for mange gør her i Danmark. Andre lande er jeg i og for sig ligeglad med, vi må tage ansvar for os selv først.

Jeg oplever ofte at folk her i fiskeverdenen, den verden jeg lever i og ånder for, har aaaaalt for travlt med hvad andre gør og hvordan de fisker etc.

Hvorfor? Pas jer selv, medmindre ulovligheder er begået, eller fiskene ikke bliver behandlet ordentligt. Men tænk jer om!

En nybegynder vil f.eks. altid ligge sin fisk på jorden inden den ryger tilbage, og ser man eksempelvis et opslag med det, jamen så informér istedet for at tilsvine. Stakkels glade og stolte fanger, husk på at de fleste af os selv har lavet fejl og også i mit tilfælde, mange af dem. Det tager tid at lære og indsamle viden.

Gør plads til hinanden, hjælp hinanden, kom ud og fisk og kan man ikke styre sine egne tåbeligheder, så hold fingrene fra tasterne!

Jeg kunne komme med et utal af eksempler, men os der bruger nettet/de sociale medier, ved hvad jeg her taler/skriver om.

En flot nedgænger fra d. 26-03-2015 (Genudsat)

Havørreden

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler