Havørred fra AarhusbugtenForårsørred fra Aarhusbugten

Flot sølvblank overspringer fra Aarhusbugten fanget med en Snurrebasse.

Vinteren og starten af foråret havde budt på rigtig godt fiskeri med flere store fisk, så det var oplagt at deltage i Snurrebasse-CUP, specielt efter min store havørred fra Karlby måneden forinden.

Det skulle vise sig at blive en sværere opgave end jeg havde forestillet mig. Jeg havde taget fri fra arbejde om fredagen, så jeg kunne fiske igennem. Det startede meget trægt fredag med kun et par følgere.

Lørdag startede jeg på yderkysten nord for Grenå, tog den fra toppen, Gjerrild, Karlby, Sangstrup og området nord for Fornæs Camping, men intet ☹

Søndag forsøgte jeg mig med Ebeltoft vig, nede omkring Fuglsø og Dragsmur, her blev det til et par undermålere. Så over middag besluttede jeg mig for at stoppe, og erkende at det ikke blev den konkurrence jeg skulle vinde.

På turen hjem tog jeg vejen gennem Rønde, og kommer til Følle, hvor jeg får en pludselig indskydelse, jeg kunne jo godt lige tage en halv time nede ved kursuscenteret, det er jo nærmest på vejen.

Der så meget stille ud, ingen andre fiskere – dejligt, så frem med UL-stangen og så ud i vandet, der var ret lavvandet, så man skulle ud forbi de første tangbuske for at kunne fiske.

Kastede lidt i forskellige retninger inden hugget kom. Det var så meget et bundhug, blinket sad urokkelig fast efter et spinstop, det sker af og til, der er meget blæretang på den plads. Men lige som jeg skulle til at bande over et muligt mistet blink, så bevægede det sig, først næsten umærkeligt, men så tog fanden ved det, der var fisk på, og den var stor.

Så stod jeg der igen, men hjertet oppe i halsen, og skulle fighte en meget stor fisk på UL-grej, her snakker vi 7’ stang med kastevægt 0-7gr, et str. 2000 hjul med 0,09mm line.

Det blev 10 meget lange minutter inden jeg kunne nette fisken og komme på land og ånde lettet op. Fisken målte 72cm og vejede 4,2kg. Det rakte til førstepladsen i Cup’en for Jylland, og til en 5. plads i Djursland Masters 2017.

Morale: Heldet kommer til dem, der opsøger det. Jeg fangede ikke den fisk fordi jeg var specielt dygtig, men fordi jeg var på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler