Gedde i fad


Ingredienser:

1 gedde på ca. 1½ kg..
6 løg
25 g. benfri sild
1½ dl. hvidvin
1 tsk. fines herbes
3 spsk. revet emmentalerost
1 spsk. rasp

Sådan gør du:

Filitér gedden.
Skær fileterne over en enkelt gang på tværs.
Hak løgene, og læg dem i et velsmurt ovnfast fad.
Læg fiskestykkerne på løgene, og fordel de benfri sild over.
Hæld lidt smeltet smør over fadet, og drys med salt og peber.
Læg folie på fadet, og sæt det i en forvarmet ovn ved 200 grader i ½ time.

Bland ost og rasp, tag fadet ud af ovnen 5 minutter før tid, og drys med fines herbes.
Drys også rasp/osteblandingen over fadet, og sæt det i ovnen under grillen de sidste 5 minutter.
Overfladen må gerne være mørkgylden.

Server retten med kogte kartofler og en god citronsovs eller lidt smørsovs.

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler