Fladfisk i ovn med grønsager


blokhus

Ingredienser

4 pers.

  • 1200 g rødspætte hel flået
  • 125 g champignon
  • 125 g porre
  • 2 dl hvidvin (tør! Evt. en riesling)
  • 25 g smør
  • 1 rød peberfrugt
  • 100 g gulerødder
  • 100 g selleri
  • 2 spsk. Rasp

Fremgangsmåde

Rens fisken.

Befri peberfrugten for frøstol og kerner. Skær den i tynde strimler. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Skær porren i tynde ringe og høvl guleroden og selleri på den grove side af råkostjernet.

Læg grønsagerne i et smurt ildfastfad. Læg fisken med den lyse side nedad, ovenpå grønsagerne. Krydder med salt og peber og drys rasp over.

Hæld vin/vand i fadet, men ikke over fisken, og sæt det i en 200 grader C. alm. ovn i 40 minutter. Hvis væsken skulle dampe væk, hældes der mere ved.

Server fra fadet med f.eks. kartofler, ris eller flutes.

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler