Ingredienser
4 pers.
- 1200 g rødspætte hel flået
- 125 g champignon
- 125 g porre
- 2 dl hvidvin (tør! Evt. en riesling)
- 25 g smør
- 1 rød peberfrugt
- 100 g gulerødder
- 100 g selleri
- 2 spsk. Rasp
Fremgangsmåde
Rens fisken.
Befri peberfrugten for frøstol og kerner. Skær den i tynde strimler. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Skær porren i tynde ringe og høvl guleroden og selleri på den grove side af råkostjernet.
Læg grønsagerne i et smurt ildfastfad. Læg fisken med den lyse side nedad, ovenpå grønsagerne. Krydder med salt og peber og drys rasp over.
Hæld vin/vand i fadet, men ikke over fisken, og sæt det i en 200 grader C. alm. ovn i 40 minutter. Hvis væsken skulle dampe væk, hældes der mere ved.
Server fra fadet med f.eks. kartofler, ris eller flutes.