En hyggelig dag med lir og makrel d. 22.07-2015 – Randers Fjord


Solen bagte fra oven og de mange skarve som stod derude på øen, luftede deres sorte, skinnende våddragte. De så mætte ud, tykke og havde sikkert lige været på fisketur i fjorden. Jeg selv havde besøg af en ven fra Århus, som gerne ville have et par makrel med hjem til røgning. Vi sejlede sagte forbi de mange skarve, der med udslåede vinger lignede raketter klar til at skyde mod himlen.

Vores plads lå få kilometer inde i Randers Fjord og skulle efter sigende være en god plads, når makrellen har indfundet sig fjorden.

Makrel Randers Fjord

I dagens anledning havde jeg fundet en ældre fluestang frem, sat et spinnehjul på og ville fange mine fisk med den sammensætning.
Jeg havde før gjort det samme og “det gale sæt” havde klaret at hive 2 stør op, en på 10 kg. og en på 12, 5 kg. Ikke så ringe endda.

Et blink blev hevet frem og 1 kilometers dørgning frem til pladsen kunne begynde.

Efter få meter krummede fluestangen helt ind til min hånd. Jeg troede jeg havde et monster af en havørred på, men det var istedet arten vi kom efter, en flot middelstor makrel. Grunden til at den sjove sammensætning var valgt på dagen var netop, at hver fisk, generelt føles større end den er… Missionen var allerede her fuldført. Herlig lir!

Der skete ikke mere under sejlturen og efter at have løftet jollen på land, kastede vi os ud i vadefiskeriet.

DSCN5778

Jeg fik hurtigt 2 fine hornfisk og var begejstret over fighten med dem begge og at det kunne lade sig gøre at spinnefiske med fluestangen. Den kastede blink over 30 gram ud i fjorden, som var det susende dartpile mod en dartskive…

Af en eller anden grund stoppede mit held der. Flere havørreder fulgte mit blink, men det var også det.

Jeg kunne ikke lokke en eneste fisk mere til hug denne dag.

Min gode ven overtog teten derfra. Først én makrel, så 3 mere på samme tid og lidt efter en femte.

“Småundrende over den ulige fordeling, tog jeg en serviet op af lommen og tørrede et par dråber væk under mine øjne. De sprøjtede sgu kraftigt i vandet de makreller.”

Jeg trøstede mig med at have et par dage mere ved fjorden og at de utrolig lækre makrel. nok også skulle nå hjem til min røgeovn en af dagene… Men først, skal jagten på havørreden fra Randers Fjord over 60 cm. genoptages.

God juli måned til alle!

Køb fiskegrej til Randers Fjord hos Lystfisk.dk

DSCN5791

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler