Der er en kæmpe gedde dernede, den var efter fluen men nu har l….. sat sig i en gren


En historie om god skik og om det at give storfangsten til et andet menneske

”Jari, psssst, kom lige”… Jeg listede mig over til hvor Kim stod. Han pegede ned i vandet hvor hans Hairy Killer spinflue sad.
”Der er en kæmpe gedde dernede, den var efter fluen men nu har lortet sat sig i en gren..” Kims stemme var helt nede i en hvisken der gjorde at jeg måtte læne øret over mod ham for at høre det hele.
”Tag et kast, jeg vil ikke skræmme den ved at hive fluen fri.. Du må gerne få den”.

Efter at have kigget på ham og læst alvoren i hans øjne, lagde jeg fluen ud et par meter fra stedet hvor kim fortalte at gedden sidst havde vist sig.
2 – 3 ryk og et kort stop for at lade fluen synke nogle centimeter i vandet var hvad jeg nåede før en bovbølge rejste sig bag den. En kæmpe mund klappede sammen om fluen og fighten kunne begynde.
Ikke nok med at Kim gav mig fisken, men han var også i vandet et par gange for at vikle linen ud fra grene der stak op flere meter ude i vandet.
Fisken fightede fantastisk og efter 10-16 minutters kamp kunne jeg lande en herlig og meget lang gedde på 125 cm. Slank ganske vist, men ikke nok til at komme under 10 kg.
Selvom man kan se en wobler hænge i mine waders kan jeg fortælle at jeg fangede dyret på en Hairy Killer i gul og sort..

Kim ville absolut lokke mig med en gulerod mens jeg stod med fisken, for han ved at munden former sig som en kanin når jeg ser den slags..

Geddefiskeri

Gedden blev genudsat efter at have stået model til et par billeder.

Tak Kim og folk skal da lige se hvordan du ser ud, når du ikke giver storgedder væk 🙂

PICT0034
Kim med gedde
Geddemund
Kim storgedde

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler