Dampet laks med ærtepuré og nøddesmør


blokhus

Ingredienser

4 pers.

  • 800 g laksefilet uden skind
  • Citronsaft

Ærtepuré

  • 300 g frosne ærter
  • 3 spsk. Creme fraiche

Nøddesmør

  • 100 g smør
  • 50 g valnødder, finthakket
  • 1 tsk. Citronsaft

Fremgangsmåde

Laksefileterne dryppes med citron og krydres med salt og peber. Lægges i et ildfast fad og dækkes med folie. Bages i en 180 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter.

Ærtepure

Ærterne optøs og blendes. Røres sammen med creme fraiche og smages til med salt og peber.

Nøddesmør

Smørret blendes med nødder og citronsaft, pakkes ind i film og lægges koldt i ca. 20 minutter.
Skæres i skiver.

Fileterne lægges på et dybt fad, saucen hældes rundt om, og nøddesmørret lægges ovenpå fisken. Pyntes evt. med dild.

Serveres med grøn salat og flute.

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler