Dagbog: Randers Fjord d. 20.07-2015 – Stenrevet


DSCN5742

Få kilometer inde i Randers Fjord, på sydsiden, er en af fjordens mest omtalte/kendte pladser at finde, Stenrevet.
En kammerat og jeg brugte et par timer til at besøge og affiske pladsen.

Stenrevet består af en ø/et stenrev, et sandet-sumpet lavvandsområde på sydsiden hvor jeg før har set mange multer, muslingebanker udfor nordsiden og desuden er der mulighed for at gå ud til sejlrenden og fiske deri, fra bl.a. nordøstsiden.

Der var højvande under besøget, ingen fisk at se, solen tittede til tider frem mellem de mørke tunge skyer som for at sige, der er chance for sommer endnu.

Jeg startede ud med et blink med rød forside og sølvblank bagside. 3-4 kast skulle der til før jeg gav efter for følelsen af, ikke at tro på netop det blink.

Mit gamle Daiwa Steelhead 2 sølvblink kom på og hugget faldt i første kast. Den utvivlsomme, genkendelige og absolut vidunderlige dunken i stangspidsen, som gør enhver kystfisker opmærksom på hvad der er i den anden ende, satte et smil i mit ansigt fra øre til øre… En havørred.

Havørreden blev fotograferet (billedet øverst i denne skrivelse) beundret og genudsat.

En god gammel bekendt, Arash, som jeg ikke har set i årevis, havde nogle dage forinden ringet og spurgt om vi skulle på tur sammen, og det sagde jeg naturligvis ja til…

Undervejs til stenrevet havde jeg været så heldig, fra båd, at lande 2 fine makreller. Arash derimod, havde kort tid efter landingen af min havørred, været så uheldig at tabe 3 fisk fra Stenrevet, makrel, havørred, hornfisk, hvem ved… (På et kobberfarvet blink)
Heldet for ham kom til gængæld senere under vores tur, i og udenfor Randers Fjord i båd.

Køb fiskegrej til Randers Fjord hos Lystfisk.dkDSCN5743

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler