St. Økssø


Den smukke sø ligger midt i Rold Skov, omgivet af gamle bøge og den genskabte højmose mod vest. Der er fine P-forhold, toilet, bålpladser og sti omkring søen samt en handicapfiskeplatform. Fiskebestanden består af een art, nemlig aborre, som her forekommer i tusindvis. Årsagen er søens brune, sure vand, påvirket af skoven. Fiskene er ikke store, men til gengæld er der næsten fangstgaranti. St. Økssø er nok det mest børnevenlige fiskevand i området.

Der kan til tider også fanges ål i søen.

Store Økssø

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler