Nive Å – bækørred og havørredfiskeri en hel dag for kun 50 kr.


Danmark rundt med fiskestang

Forord:

Det er nu 91 dage siden jeg startede min tur rundt i Danmark for at fiske. De fleste kilometer har jeg kørt på cykel. Det har været en meget spændende tur og jeg er spændt på at se hvad Sjælland bringer den næste måneds tid.

Dagens fangster og oplevelser

En herre ved navn Jonas Kærlin som jeg et par dage før denne havde aftalt at mødes med, rullede ind foran mig på parkeringspladsen ved Nivå Station. Vi ville købe fiskekort til Nive Å i stationenes kiosk og prisen skulle efter sigende kun være 50 kr. for et dagskort.

Den billige pris holdt stik og efter at have købt 2 stk. kørte vi mod Nive Ås bredder for at se hvad der lurede under vandets overflade.

Åen vi mødte var lavvandet og en del mindre end jeg havde forventet, men Jonas havde fortalt en historie om et godt fiskeri efter bækkere deri, så jeg tog “jeg tror på stedet”  hatten på, og  igangsatte min søen efter fisk.

Et sving med langsomt-flydende vand og et par strømhvirvler dannet af grøde ved bunden, afslørede en nogenlunde dybde hvor en god bækørred eller havørred kunne gemme sig. Som så mange gange før, havde jeg igen denne dag sat min lid til en Mepps Aglia med sølvblad i størrelse 4.

Hvis du også godt kunne tænke dig at fiske med Mepps Aglia, så tryk på billedet eller klik her.

Nive Ås bækkere agerer tilsyneladende ikke meget anderledes end dem i de godt 20 jyske åer jeg indtil nu har besøgt i år. En bækker kom farende ud fra brinken og huggede hårdt og kontant. Den flotte fisk med de distinktive prikker kom til syne og efter en kort kamp gled den i nettet. Yes! Elsker de skønne bækørreder!

Se lige de prikker!

Fisken blev sat tilbage og både Jonas og jeg fortsatte vores fiskeri.

Bag nogle siv omgivet af høje træer kunne jeg høre Jonas i fuld gang med at fighte fisk. “Det er en gedde!”, råbte han.

Da jeg også er stor fan af gedder piskede jeg gennem brændenælder, grene og buske for at se fisken inden han satte den ud.

Smuk å-gedde!

Det skulle vise sig at der var langt mellem ørrederne. Vi landede flere aborrer i løbet af dagen og jeg selv fik også en gedde.

En fin havørred viste sig på et tidspunkt foran Jonas, men blev skræmt før han nåede at kaste til den.

Jonas så efter nogle timers fiskeri lidt bekymret ud i ansigtet. Han havde været ved åen for nogle få år siden sammen med en kammerat og der havde de fanget en del bækørreder.

Bekymringen over de få fisk satte tankerne igang hos os begge.

Kunne 50 kr. medvirke til at for mange, med en pris billigere end put & take, bare kom, fiskede hele dagen og tog alt hvad de fangede med hjem?

Kunne de være trukket opstrøms og ind i områder hvor os mennesker ikke har så nemme vilkår for at få adgang til åen?

For lidt opsyn?

Uanset hvad var bekymringen set ud fra Jonases synspunkt baseret på en tidligere erfaring, hvorimod jeg kun som førstegangs besøgende kunne gætte mig frem til hvordan åen har været og tage de facts med jeg så med egne øjne.

Er der nogen af jer derude der har erfaring med Nive Å og oplever I også at der er mindre fisk i åen end normalt?

Knæk & bræk

Jari og Jonas

Læs mere om min tur rundt i landet og om hvad jeg har oplevet, ved at klikke på nedenstående link:

Danmark rundt med fiskestang

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler