Bækørreden fik en times pause, kastet blev lagt ud. “Sådan!” Omme Å gav fisk igen!


Det er i dag d. 20 Juli. I går tabte jeg en kort kamp med en fin bækørred. I dag ville jeg have revanche og ikke nødvendigvis med den samme fisk. 

Omme Å – dag 2  – formiddags-fiskeri

Jeg ville så umådeligt gerne have en af åens fine bækørreder, en af dem der passer i min lille hjemmebiksede “røgeovn”. Jeg har ikke spist fisk i 3 dage og skal jeg være helt ærlig, giver selv så kort en periode uden fisk, tendenser til abstinenser.

Et langt mere befærdet stykke end det stykke af Omme Å jeg affiskede dagen før, var målet for 1-2 timers fiskeri.
Selvom mange pladser på den nye strækning kunne holde på gode fisk, gik jeg hurtigt forbi. På den anden side var der huse med haver ned til åen og det scenarie var jeg ikke i humør til på dagen. Der skal dog nævnes at gadefiskeri/streetfishing er for mig spændende og sjovt, men det var noget andet jeg ville opleve denne dag.

Sjovt nok så jeg alligevel en busk, hvis måde at hænge ud over åen på tiltalte mig. Lige overfor på den anden side var et smukt hus, med en velplejet have. En stor lilla blomst stod midt i haven og strålede hver gang skyerne gav solens stråler mulighed for at ramme den.

Jeg blev nød til at kaste ud foran busken og affiske under!

Et hug af dimensioner forplantede sig i linen og op i stang-spidsen. “Sikke et drøn!” udbrød jeg til mig selv. Blodtrykket steg og jeg måtte lige køle ned for ikke at fejlkaste og skræmme fisken.

Da jeg kastede igen og lod spinneren drive og rotere ind mod busken, kom den op igen, markerede og vendte. Efterfølgende foretog jeg et par kast mere, skiftede spinner 10 gange, men den ville ikke. Jeg havde sgu nok stresset dyret.

Spændt på hvad strækningen eller kunne tilbyde, fortsatte jeg opstrøms. Flere små bækkere lod sig friste, men da jeg kun fiskede med store spinnere i str. 4, sorterede jeg dem godt fra. De kunne simpelthen ikke gabe over trekrogen.

Efter ca. 50 minutters opstrøms fiskeri vendte jeg om for at forsøge mig på den store fisk under busken igen.

En guldfarvet Pezon Michel spinner, med gul flue bundet på 3-krogen i str. 4 blev kastet et par meter opstrøms for busken, et kast mere hvor jeg lod spinneren gå ind under, derefter skiftede jeg kasteposition og lavede et langt opstrøms kast ca. 5 meter fra busken for at trække spinneren forbi den.

Lige idet spinneren skulle til at passere den store busk faldt hugget. “Yes!” Jeg kunne se at det var en god fisk og at den var kroget godt. Jeg vil ikke påstå at den kæmpede som besat, men lidt fight fik jeg da. Ikke desto mindre får jeg fisk til aften og kan kun glæde mig over endnu et par dejlige timer ved Omme Å.

Knæk & bræk!

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler