Bækørred – Fluefiskeri


Intro til fluefiskeri

Da jeg er tilhænger af at kalde en spade for en spade. Må jeg sige, at selvom jeg selv har fisket en del bækørred med tørflue og har fanget et par fine eksemplarer. Vil jeg absolut ikke kalde mig velbevandret indefor bækørredfiskeriet med flue. De links du kan finde herunder beskriver på bedste manér de forskellige fluefiske-metoder til bækørred samt gode grejbeskrivelser.

Der er mange aspekter af fluefiskeriet uanset hvilken fisk du gerne vil fange med fluen. Artiklen herunder rammer det meste når det kommer til Bækkeren:

Flue video

I denne korte video bliver der fisket opstrøms med spinneren. Denne metode fungere særdeles godt, hvis du vil fiske lige efter lave stenede stryg og små strømfald.  Metoden fungerer også udmærket på alle andre pladser og strækninger i åen eller bækken. Ligesom opstrøms fiskeriet, er chancerne for at få bækørreden på krogen, lige så store ved nedstrøms fiskeri, samt at gå og fiske spinneren på tværs af vandløbet.

Anbefalet grej

A. Jensen Charon kit

Fiskeri efter bækørred er en fantastisk oplevelse. Og specielt fluefiskeri er effektivt. Første gang man ser den smukke rødplettede fisk tage fluen, er man fanget for livet. Med Charon kittet fra danske A. Jensen har du udstyret i orden. Sættet leveres i et smart og praktisk etui. Stangen er 4-delt, hvilket letter transport og opbevaring. Leveres med både en flydende, og en synkende line.

Køb dem her

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler