Bækørred – Fiskeri med wobler


Intro til woblerfiskeri

Små woblere, synkende eller flydende er ret effektive til bækørreden. I vandløb med meget grøde, vegetation kan det være problematisk at udnytte woblerens fulde potientale.

Den flydende wobler er genial at have med. Med fordel kan den bruges til fiskeriet under grene eller andet overhængene vegetation. Sæt blot wobleren i vandet foran dig og lad den drive nedstrøms.. når den er i området under busken eller de grene du vil affiske, begynder du indspinningen.

Fisk opstrøms, fisk nedstrøms. Hvis ørreden er der, hugger den.
Synkende woblere er forelagtige at have med til dybere strækninger, så du rigtigt kan komme i hullerne.

Farven på wobleren kan være afgørende for dit fiskeri. Men alle farver virker, der er bare “den” , at nogle gange er det en bestemt farve de vil have. Det er derfor en god idé at have flere farver, eventuelt, mønstre med.

Til hurtige skift bruger jeg selv disse. Savage Gear Needle Point Snap. Det gør jeg af to årsager: Den ene er, at blinklåsen har en runding der behjælper at wobleren nemt og uhindret kan vrikke frem og tilbage.
Den anden årsag er naturligvis, at jeg gerne vil kunne skifte til en ny wobler lige så tosset jeg vil, uden at skulle klippe linen.

Har du derimod ingen af disse med på turen, kan det være en god ide at lære at binde denne knude. Rapala knuden. Ved hjælp af denne knude kan wobleren også komme til sin fulde ret og woble frit.

Wobler video

Jeg kunne ikke undgå at føle mig som et lille barn da jeg første gang så denne video. Hver gang  jeg ser den igen får jeg stadig følelsen af at jeg bare må eje den, den og den, den der vil jeg også gerne have, mens jeg savler ned ad trøjen.. Woblerne i videoen vil uden tvivl kunne tage nogle fine bækkere.. God inspriration!

Se endnu flere fantastiske woblere i denne video.
Et godt råd er, at gøre skærmen stor for at nærstudere detaljerne.

Anbefalet grej

Jeg fisker med flere forskellige woblere når jeg er ude. Mindre Rapala og Nilsmaster woblere.

I bund og grund er der mange mærker og farver der fungerer.
Det er bare vigtigt at de er forholdsvis små. Min favorit er de helt små Striek Pro Nano.

Min farve-favorit er uden tvivl Strike Pro Nanao Brown Trout (Den har jeg taget flest over kiloet på)

Køb dem her

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler