Bækørred – Fiskeri med agn/orm


Intro til agn/ormefiskeri

Orm kan være den opskrift der skal til, når alt andet ikke virker. I de meget lavvandede bække/åer med klart vand, kan bækørreden let blive skræmt. Det kan derfor være svært at komme tæt på fisken uden at trampe, knække grene eller andet der kan gøre at “bækkeren”, ikke vil bide.

Tager man derfor et lille gennemsigtigt bobleflåd og en krog med orm, kan man fiske helt hen i hovedet på fisken uden at den aner uråd. Jeg plejer (Hvis muligt) at stille mig godt 2 – 7 meter opstrøms fra den plads jeg mener kan holde fisk. Så lader jeg ormen glide fra det sted jeg står, og ned til der hvor fisken er.

Hugger den ikke efter nogle gange, kan man trække lidt i linen, så ormen kommer tilbage over pladsen. Og så lade flåd og orm glide tilbage til fisken, trække lidt i linen, lade flåd og orm glide tilbage. Det gentages nogle gange for at provokere bækørreden til hug. Sommetider viser det sig at være det sidste der skal ti, for at få ørreden til at tage ormen. Majs kan også bruges med til denne metode.

I lidt dybere åer kan man sagtens “gå tilbage i tiden” og bruge almindelig prop/flåd, bly og krog. Ormen kan fiskes på mange måder og i alle dybder.

Agn video

Jeg har fundet Fiskeren Jonn på tuben. Videoen er valgt på grund af den betydning indholdet har haft, for så enormt mange lystfiskere landet over, jeg selv inklusive.. Jonn viser præsis hvad så mange af os startede med at bruge på vores første fisketur. aaah, skønt. A trip down memory lane!! Det er især godt at se at metoden stadig eksisterer, for nutidens unge opkommende lystfiskere. Prop, bly og krog. Tak for det Jonn!

Anbefalet grej

Ron Thompson Bobbleflåd
Gennemløbsflåd til fiskeri med agn eller flue. Flåddet fyldes delvist op med vand og giver derved meget lange kast.
Farve : Klar
Størrelse : XL (55mm)

Køb den her

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler