ABU Garcia – Spinnefiskestænger i svensk kvalitet


Har du før stiftet kendskab med fiskeri, er du nok rendt ind i spinnestangen. Spinnestangen er nemlig den mest almene fiskestangstype, og kan bruges i det meste af dansk farvand. Den egner sig både til sø- og kystfiskeri, og kan benyttes til at fange en lang række af de fisk, der findes rundt omkring i landet. Spinnestangen er til dig, der nyder at fiske til havs, men også bruger timer ved din lokale put-and-take-sø.

Spinnefiskeriet foregår traditionelt ved brug af forskellige former for kunstig agn og et påsat spolehjul. Men hvor agnen og hjulet i sig selv kan være en videnskab, er det også vigtigt at finde en stang, der passer til dine behov. Der findes nemlig en række forskellige parametre, som du skal tage stilling til, når du vælger din nye spinnestang.

I denne artikel vil vi anbefale en række fiskestænger af den svenske producent ABU Garcia, som bl.a. producerer kvalitetsspinnestænger til en overkommelig pris.

ABU Garcia blev i 1921 oprindeligt grundlagt som AB Urfabriken i den sydsvenske by Svängsta af Carl August Borgström. Der hæftede firmaet sig ved deres kompetencer indenfor bl.a. lommeure, og taxametre. I dag er produktionsfokusset noget anderledes, men det finfingrede ingeniørarbejde lever videre gennem Borgströms nyfundne passion, som han erhvervede sig under 2. verdenskrig; nemlig ABU Garcias fiskehjul, som bruges af lystfiskere verden over.

ABU Garcia brander sig først og fremmest på høj kvalitet og en innovativ teknologi, der bruges af sportsfiskere fra alle verdenshjørner. Og det er den kvalitet og innovation, der også kommer til udtryk i de fem stænger, som vi her på fiskesæson nedenfor vil gennemgå.

ABU Garcia Venturi Travel

Den første stang vi vil introducere, er ABU Garcias svar på en rejsestang til meget billige penge. ABU Garcia Venturi-Travel-modellen er nemlig ideel for dig, der er meget på farten og er afhængig af at benytte sig af en let model, der er let og hurtig at tage med, når man skal ud med snøren.

Starter vi med designet, har stangen – ligesom mange af ABU Garcias andre stænger – et meget klassisk og tidsløst design. Det lange korkhåndtag sikrer god fornemmelse og et fast greb om stangen, hvilket naturligt er dejligt at have i sin rejsestang. Stangen er desuden af 30 ton kulfiber, hvilket – sammen med spinneøjer af stål – sikrer dig et let men også holdbart materiale.

Som mange andre moderne rejsestænger, er stangen 4-delt. Afhængig af hvilken model, der vælges, har stangen en vægt på omkring de 100g. Det vil også sige, at den er let at fragte med, uanset om du er i bil, i toget eller tager cyklen. Stangen kan erhverves i en 7′, 8′ og 9′-model, som kan holde til agn med en vægt fra alt fra 5-50 g, afhængig af hvilken størrelse du går med.

Lyder ABU Garcias rejsemodel for noget som dig, kan den lige nu erhverves til en overkommelig pris på fiskpaakrogen.dk.

Abu Garcia Venturi Casting

Næste fiskestang på listen er Abu Garcias Venturi Casting-model, hvor vi går en prisklasse op, men stadig bevæger os i et overkommeligt prisleje. Venturi Casting-modellen er ligesom forennævnte stang en del af venturi-stangkollektionen, som er designet til nordisk hav- og søfiskeri. Stangen har ligesom Travel-modellen et tidsløst, nordisk design med korkhåndtag og en stang af 30 ton kulfiber. Det kompakte men lette setup fuldendes af øjer i rustfrit stål.

Denne triggerstangmodel er ideel for – som navnet også antyder – kastefiskeri af enhver slags og går især godt med brug af multihjul. Stangen fås i en 6′,- og 8′-model, og har en vægt på hhv. 120 og 191 g. Den to-delte stang er derfor også medgørlig at have med på farten, om du skal til kysten, på båden eller et smut til din lokale put-and-take-sø. 6′-modellen kan tåle en belastning på op til 30g., hvor den større model kan tage op til 60g. Dette giver også mulighed for meget alsidig fiskeri, hvor der er mulighed for at fiske efter mange sø- og havfisk, som bl.a. hornfisk og/eller lettere havørreder.

Mangler du en kastestang af ordentlig kvalitet til under de 500 kroner, kan du erhverve dig ABU Garcias Venturi Casting-model hos fiskpaakrogen.dk.

ABU Garcia Mass Beat II Casting

Er du på jagt efter den helt store fangst og er du erfaren indenfor rovfiskeri? Så er ABU Garcias Mass Beat II Casting-stangen måske noget for dig. Til forskel fra Venturi-modellen, har ABU Garcia med Mass Beat II-stangkollektionen forsøgt at skabe den ideelle stang til rovfiskeri.

Med et hypermoderne japansk design, er Mass Beat II-serien kendetegnet ved en letvægtsstang med elementer af utrolig høj kvalitet. Med sit 3M Power Lux Resin System er stangen en stærk letvægtsstang helt uden svage punkter. Samtidig er stangen lavet med Fuji-hjulsæde og et split-greb-design, der sikrer muligheden for både komfortabel og alsidigt fiskeri. Samtidig har stangen et High Density EVA Foam håndtag, der ydermere sikrer følelse og komfort ved stangen.

Stangen er perfekt til dig, der skal gå gedderov i de danske farvande og har lyst til at gøre en oplevelse ud af det – samtidig med, at der skal gås stort. Mass Beat II Casting-modellen sikrer, at det for alvor bliver en oplevelse at tage på fisketur, og at du har muligheden for at komme hjem med den helt store fangst.

Med Abu Garcias innovative teknologi og stålfaste kvalitet, er stangen på mange måder ideel for den erfarne fisker, der gerne vil gøre en god investering. Casting-modellen i Mass Beat II-serien findes i en række forskellige varianter, der inviterer fiskerens personlige præferencer indenfor. Modellen findes i hele fem størrelse, målende fra 7′-8’6 og med en belastning fra 10-30g på den mindste model til 50-140g på den største. ABU Garcia arbejder med, at 7′-versionerne af stangen har trigger-håndtag, hvor modellerne i 8′-kategorien arbejder med spinnehåndtag.

Ønsker du at investere i en stang, der er oplevelsen værd, og hvor du har mulighed for at komme ud og ramme lidt større fisk, er modellen tilgængelig her på fiskpaakrogen.dk

ABU Garcia Svartzonker Spin

Med modellen ABU Garcia Svartzonker Spin har den svenske grejspecialist begået et samarbejde med den ikoniske svenske kok, Claes Claesson. Den svenske celebrity-kok, fiskeentusiast og stangdesigner har været med til at designe en stang af svensk håndværk, når det er bedst.

Modsat tidligere stænger i Svartzonker-serien, er den i samarbejde med Abu Garcia nu kun blevet endnu stærkere, mere holdbar og mere strømlinet i sit design. Stangen er lavet i 30 ton grafit for et let og holdbart design. Dertil er pålagt kvalitetselementer i form af Fuji hjulsæde og Fuji øjer for ekstra komfort og holdbarhed.

Stangen er ligesom Venturi-serien pålagt et klassisk skandinavisk design. Det er tydeligt, at der er tale om et svensk samarbejde i den meget strømlinede model, hvor især korkhåndtaget er fremtrædende og sikrer holdbart greb, men også et tidsløst look.

Svartzonker-modellen er to-delt og findes i fire varianter fra 7′-10’6 og findes i forskellige versioner med forskellig belastning. Med denne spinnestang får du altså en alsidig kastestang, der kan tåle lidt af hvert.

Er du interesseret i denne stilsikre model, der i den grad kan tåle at blive brugt, kan du erhverve dig den til en fordelagtig pris på fiskpaakrogen.dk.

ABU Garcia Vendetta WG

Den sidste stang vi vil advokere for i artiklen, er en af stængerne fra ABU Garcias Vendetta-serie – nemlig WG-modellen. Stangen er en del af Vendetta-serien, som ABU Garcia lancerede i 2017. Med kombinationen af en stang lavet i 30 ton grafit og IntraCarbon™ -teknologi, er vendetta-serien kendetegnet ved at være letvægtsstænger, der kan klare enormt høj vægt.

ABU Garcia har i vanlig stil arbejdet med innovation indenfor design af alle fiskestangens elementer. Og som noget helt nyt, har ABU Garcia med Vendetta WG-modellen udarbejdet et helt nyt grip-system, der sikrer maksimal komfort og vedhold i stangens håndtag. Winn Grip-systemet, som Abu Garcia har implementeret i WG-modellen, ses normalt i golfens verden hvor grippet er udbredt. Med sine kontourskurver får grippet en helt anden karakter, som er værd at bide mærke i.

Den pålidelige og kompakte WG-model er den perfekte stang for dig, der vil have en kompakt kvalitetssikret spinnestang, der kan bruges til al form for spinnefiskeri. Den fås i hhv. 8′, 9′ og 10′ med en agn-belastning på omkring 10-40 g.

Er den innovative WG-model noget for dig, og føler du, at du har brug for at investere i en kvalitetsstang, kan du få fingrene i den på fiskpaakrogen.dk

Afsluttende bemærkninger

ABU Garcia producerer forskellige kvalitetsspinnestænger for enhver smag. Der er både stænger til de store rovfisk og til ultra-light-fiskeriet, hvoraf priserne her også varierer. Er du mere nysgerrig, kan du gå på opdagelse i ABU Garcias katalog på fiskpaakrogen.dk, for at finde lige nøjagtigt den fiskestang der passer dig bedst. Nu har vi i hvert fald kommet med vores bud!

Rasmus Larsen

Fiskeri har altid spillet en rolle i min provinsungdom, hvor der tit har været tættere til den nærmeste å, end til den nærmeste sportsbar. Derfor har jeg både interesse og forståelse for især spinnefiskeri, som jeg har dyrket på hobbyplan. Med et ordentligt stykke researcharbejde suppleret med frilufts- og fiskerierfaring, håber jeg at kunne hjælpe læserne her på siden. Til daglig studerer jeg på Aarhus Universitet, hvor jeg bl.a. beskæftiger mig med kommunikation.

Seneste artikler