Se hvor smuk den er!


En fin video fra Aqua Silkeborg der viser hvor smuk vores danske aborre er!

Lidt info om Aborren

Aborren er en af de mest succesfulde rovfisk vi har herhjemme. Delvist på grund af dennes fantastiske kamuflage, men også på grund af den smarte jagtstrategi, fisken er flasket op med.
Den stribede skønhed, går i stimer det meste af sit liv. Stimerne er i mange tilfælde delt sådan op at, de fisk som er 1 år gamle går sammen, dem der er 2 år går sammen og så videre. Lidt ligesom vi går i samme klasse alt efter vores alder.
Når aborrene jager, gør de det sammen ved hjælp af overraskelses angreb eller ved at omringe stimer af skaller eller andre småfisk.

Aborren har ikke rigtigt nogen tænder i dens enormt store mund. Den fleksible kæft og benede kæber kan sluge fisk op til næsten, en halv gang dens egen størrelse.

En aborre over 1 kg. Er for mange lystfiskere en ganske stor og flot aborre.

Jeg kan ikke lade være med at vise denne video, der klart viser den fantastiske måde hvorpå aborrene jager i flok.

Videoen er enormt sjov fordi, svenskeren med kamerat bliver meget “energisk” sidst i videoen, da stimen jager foran hans fødder.

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler