Aborre – Fiskeri med spinner


Intro til spinnefiskeri

Aborren er sammen med skallen nok den første fisk, de fleste lystfiskere stifter bekendtskab med. Men efter at put & take vandene har spundet sit spind om det danske land. Er det oftere og oftere der de unge starter.
Aborren er i modsætning til P & T ørreden, næsten altid hugvillig og kan fiskes gratis i de fleste søer, moser og åer i DK. Ikke mindst kan man sige at, naturen hvori den stribede rovfisk lever, er så absolut smukkere end den opgravede pøl på bondemandens mark. Så alt i alt tillader jeg mig at sige: Aborren er uden tvivl den bedste fisk, når det gælder den første fuldendte allround oplevelse af , natur, fangst, fight og så er den jo smuk som bare fanden.

Jeg fangede min første aborre på orm, men fandt senere ud af: Når man har krudt i røven er det bare federe at jagte den med spinneren!
Min erfaring har vist mig, at størstedelen af de spinnere man kan købe i dag, kan fange aborrer. Sølvfarvede eller kraftigt farvede spinnere har fungeret bedst for mig i de 29 år jeg har fisket aborre.

Se aborre fanget med spinner her.

Spinner video

Jeg har valgt denne video fordi den viser en del af de forskellige spin-agn vi kan bruge,
når vi er ude efter aborren.

Anbefalet grej

Mepps Aglia

Den klassiske Mepps – den Mepps som både din far og bedstefar fiskede med. Spinneren, som har taget i tusinder og atter tusinder af ørred, havørred, laks, gedder og aborrer.

De små modeller – no. 0, 1, 2 – er perfekte til ørred og aborrer. No. 3 og 4 er fine til havørred, mens de største spinnere – no. 4 og 5 – er perfekte til f.eks. gedde og laks.

Køb den hos Lystfisk.dk

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler