Aborre – Fiskeri med jig


Intro til jigfiskeri

Jiggen består typisk af et tungt blyhoved monteret på en krog, hvor du kan sætte en krop på af gummi, fjer eller andre materialer på. Kroppene  kan have mange forskellige former og farver.

At fiske med jig, er egentligt forholdsvist enkelt:

Med små ryk får man jiggen til at hoppe henover bunden. Det får den til at ligne en mindre fisk eller reje der i små ryk, flygter for sit liv. Det elsker aborren!


Krogen på jiggen vender opad og sætter sig næsten aldrig i bunden.
En metode der vinder frem er Vertical jigging. Man sidder i en båd, kajak eller andet og driver/sejler langsomt frem. Så lader man jiggen falde til bunden og fisker herefter ligesom man ville gøre, under pirkefiskeri efter torsk eller andre fisk fra kutteren. Ryk op, vip ned, ryk op, vip ned.

Fra land – kast ud og giv små ryk.så jiggen hopper hen over bunden.

Jig video

Svensk skønhed viser her lidt om jig-fiskeriet efter aborre

Anbefalet grej

Jig hoveder i blyfrit materiale. Super lækre i tre forskellige udgaver, som hver findes i 4 vægte. Nr. 1 er den øverst på billedet, Nr. 2 er den i midten og Nr. 3 er den nederst på billedet. Vægten er pr. hoved. Der er 2 hoveder pr. pakke.

Køb den her

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler