100 aborrer! Intet mindre – Store Økssø


Forord:

Dag 20 er dedikeret til Mariya Plamenova Dronzin. En kvinde uden sidestykke – ligesom oplevelsen i dag!

Dybt inde i Rold Skov ligger en sø så ren at man næsten kan drikke deraf. I vandoverfladen afspejles alt som står omkring den. Sort som tjære fremstår farven på det ferske vand, der holder på en kæmpe bestand, af kulsorte aborrer.

Nuvel, kreativiteten skal findes frem når dagen kun kan beskrives med ord.

Dagens fangster og oplevelser

Hvis du mangler en ny fiskestang eller er det bare rart at have en som reserve, så læs vores fantastiske guide, så du er sikker på, at få købt den rigtige stang til dine behov. Find guiden lige her:

Datoen på uret viste 09-06-2014. Jeg havde cyklet gennem en kaskade af træer og buske for at komme til skovsøen der efter sigende skulle holde en enorm bestand af aborrer.

Jeg kunne på vejen til Store Økssø mærke mundvigene, uden at spørge om lov, brede sig kraftigt ud til begge sider. Der cyklede jeg så rundt med kæmpe smil på – forbi folk der kun undrende eller smilende tilbage kunne se på og tænke om mig hvad de ville.

“Her vil jeg gerne bo”, kan jeg huske jeg tænkte. Hvis aborrene bider så er der også rigeligt at leve af.

Efter 5 km. i alt – 3 km. gennem skov, stod jeg foran søen. Sikke et syn. Med det samme lagde jeg mærke til det sorte vand, eller hvad fremstod som sort. Den rødlige bund gjorde åbenbart udslaget og fik vandet til at minde om farven på et glas nordsøolie – sjussen med den gode lakridssmag der desværre ikke forhandles mere.

Tanken havde strejfet mig: “Er der overhovedet fisk her?”.

En spinner i størrelse 3 med kobberblad og orange krop var mit første valg. Første kast – en aborre, andet kast, en mere og så fremdeles. Det første jeg tænkte var. “Her skulle alle børn fiske”. Ikke nok med at de fleste kast gav aborre, men der var også flere følgere med ind næsten hver gang.

Jeg skiftede bare for sjov til en større wobler ( to-delt ) og så at der ingen forskel var. Hug efter hug tordnede på wobleren der på grund af sin længde kunne angribes af flere aborrer på en gang. Det var sgu sjovt!

Af en eller anden mærkelig og uforklarlig grund, endte de mange angreb altid med samme resultat. Den mindste i stimen blev kroget.

Jeg skiftede igen, denne gang til en mindre wobler og fik aborre i stort set hver kast, rundt hele søen.

Hvis du vil finde dit næste grej, har vi lavet den ultimative guide til dit fiskegrej. Du finder guiden lige her:

De mange aborrer er sorte ligesom vandets udseende. En taktisk genistreg fra naturens side. De kunne næsten ikke ses trods det, at de til tider kun stod kun få centimeter fra bredden.

Farven i vandet skyldes et højt indhold af humussyrer. Da det er umuligt for lyset at trænge ned i de dybere vandlag, er Store Økssø fattig på både planteplankton og større vandplanter. Dog fandt jeg flere steder i søen gule åkander.

Da der ikke er meget planteplankton i søen, er der ikke de store mængder af føde, dette spiller nok også ind i fakta som er, at aborrene stort set alle har samme størrelse, måske på grund af at der lige nøjagtig er føde nok til at holde dem alle i live til et vist stadie. Men det vil jeg ikke sige jeg har fakta eller viden nok til at kunne udtale mig om.

Jeg tvivler selv på at der er gedder i søen med så mange aborrer. Intet geddeyngel kan overleve det enorme antal glubske, taktiske og vanvittigt dygtige jægere som huserer i Store Økssø.

Det lækre er jo at aborrene smager fortrinligt. Alle kan fange dem og i Store Økssø er der børnevenlige pladser samt fiskepladser til handicappede. En orm på krogen og så står den på aborresjov! Husk krogløser da mange af aborrene sluger det meste der kommer forbi deres stime.

Naturen oplevede jeg alt imens jeg fiskede og kan kun sparsomt udtale – overdådig!

Skulle jeg bo i en skov, hvilket det kunne ende med for en natur-abe som mig. Så bliver det Rold Skov.

(Der er frit fiskeri i Store Økssø, dog skal man have statstegnet)

Hvis du gerne vil have et nyt fiskehjul, men du er usikker på, hvilken et der passer til dig, så frygt ej. Vi har lavet den helt store guide til de bedste fiskehjul. Du finder guiden lige her:

Her er et meget lille udvalg af de ca. 200 billeder jeg tog på dagen:

Ha det godt!

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler