10 spørgsgmål til Jari – Danmark rundt med fiskestang

DSCN0140

Spørgsmål 1:

Du cykler jo landet rundt for at fiske. Hvordan kan det være?

Egentligt føler jeg generelt ikke, at jeg hører til bag 4 hvide vægge, men der er flere grunde til jeg gør som jeg gør.
Danmarks natur føler jeg, at jeg har alt for lidt viden om. Godt nok har jeg brugt meget af mit liv i den, men der er meget jeg endnu ikke har oplevet af vores lille land. Derudover kan vi alle bruge lidt mere oplysning om hvor man kan fange fisk, det forsøger jeg under turen at redegøre for, så vidt muligt.
Det er også efter min overbevisning muligt, for alle lystfiskere, jeg selv især, at blive klogere på fiskeriet generelt. Jeg er ligesom gået i lære igen kan man sige.

Spørgsmål 2:

Er det ikke hårdt at cykle rundt?

Ja det kunne man ved første indskydelse tænke, men egentligt er det anden-hårdeste, at fiske i måske 10-12 timer og derefter skrive om det. Det hårdeste er absolut at være alene herude, mest fordi jeg oplever så mange fantastiske ting, men kun har “computeren” at dele det med.

Spørgsmål 3:

Hvilken dag er du på og hvor længe regner du med at cykle rundt i Danmark?

Dag 37 og jeg regner med at have ca. 5 måneder tilbage.

Spørgsmål 4:

Hvad er det mest spændende på turen du har oplevet indtil nu?

Det er et svært spørgsmål.. Der har været så meget. Der er ikke en ting, selvom de forskellige oplevelser skiller sig ud, jeg lige vil pege på.
Der ikke mange oplevelser der ligger over hinanden indtil videre. Kildeørreden fra Lindenborg Å er naturligvis et bud men.. Skulle jeg nævne en oplevelse, så er det nok de sorte små aborrer i Store Økssø i Rold Skov. Det var så fedt! Jeg fangede hundrede lige nøjagtigt og så stoppede jeg. Alle blev genudsat og efter turen tog jeg en dukkert i søen, satte mig op til et kæmpe træ bag mig og bare nød udsigten og resten af dagen.

Spørgsmål 5:

Er der noget der overrasker dig ved Danmark og fiskeriet indtil nu?

 JA! Hvor lidt jeg egentligt ved. Der er så meget at lære. Hver sø, hver havn, hver å fisker forskelligt, men med basal viden kommer man så utrolig langt. Men det er det der er det spændende ved denne tur for mig, jeg suger til mig om noget der interesserer mig og som kan gavne andre, forhåbentligt.

Spørgsmål 6:

Hvad lever du af og tjener du noget på denne tur?

Jeg lever stort set af de fisk jeg fanger. Jeg er blevet inviteret hjem til nogle meget søde mennesker jeg typisk kender lidt til i forvejen og her har jeg fået dejlig mad som kylling, grillede lækkerier med mere. Fisk er også lækkert, men det begynder at blive lidt trivielt. Det skal jeg dog vende mig til, for der er lang vej tilbage. Jeg lever af ca. 2300 kr. om måneden. Disse penge går også til grej, fiskekort osv. Nej jeg tjener intet på denne tur. Det er heller ikke meningen.

Spørgsmål 7:

Hvad vil du helst fange på turen hvis du kunne vælge?

Puuha! Den er også svær.. Ja det må jo nok være en +5 kg. multe eller en +8 kg. laks fra kysten. Jeg ville røge dem lige der på jorden og spise dem med det samme!

Spørgsmål 8:

Hvad er den største, ikke fiske, men naturoplevelse indtil videre på turen?

Den er nem. Det var da jeg sad i min oppustelige kajak kun 50 meter fra en stor havørn der sad på en lille badebro i Tjele Langsø.

Spørgsmål 9:

Har du nogle forbilleder indenfor lystfiskeriet?

Nej, men jeg har mange, hvis arbejdsindsats og skrive-evner, jeg respekterer.  

Spørgsmål 10:

Du har afholdt et arrangement for udviklingshæmmede nær Aalborg  under turen. Kommer der flere af dem?

Ja det gør der. Et i Østjylland, Et på Fyn, 2 på Sjælland. Så ser vi derefter. Jeg planlægger typisk arrangementer ugen før jeg ankommer til stedet, det skal afholdes ved, så jeg tager det lidt som det kommer.

Læs om stort set alt Jari har fanget og oplevet på turen på hans blog: Danmark rundt med fiskestang – man kan også læse om campingpladserne han har boet på, samt hvilke fisk der kan fanges fra eller i nærheden af dem – en god ide til sommerferien: Klik her.. (Del den gerne)