Velkommen til Den blå planet.

Velkommen til Den blå planet.

En dag i fiskenes tegn

Jeg fik mandag d. 15 april muligheden for at få et personligt indblik i Den blå planet i Kastrup.
Jeg skulle møde establishmentets PR konsulent, Christian Juul Yssing kl. 9.45 om morgenen.

Mine forventninger var enormt høje og humøret i top, da jeg troppede op foran hovedindgangen 45 minutter før mit aftalte møde på stedet.

Kom indenfor

En venlig herre lukkede mig og jeg blev henvist til personalekantinen, hvor jeg blev budt på en kop friskbrygget kaffe.
Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg havde svært ved at fokusere på andet end den lille dreng inde i mig, der bare gerne ville udforske fiskene i akvariet.
Mit mål var var at besøge og skrive om Den blå planet, som jeg, et helt almindeligt menneske, oplevede den.
Jeg tog en slurk af min kaffe og begyndte at føle mig endnu mere frisk og efterhånden som flere af medarbejderen kom ind i lokalet, gik det op for mig, at den energi jeg kunne føle hobe sig op indeni ikke kom fra kaffen, men på en smittende, uimodståelig måde kom fra de undervisere, værter og fortællere som alle virkede ”på” og klar til dagens mellem 7000 og 8000 besøgende gæster. Energien i rummet/kantinen, summede af glæde og tilfredshed over tilværelsen, og jeg kunne kun gætte på, at glæden også kom sig af, at være en del af noget så stort og spændene som projektet/visionen Den blå planet, i mine øjne, skulle vise sig at være.

Mødet/rundvisningen

Kl. 9.45 som aftalt, kom Christian Juul Yssing for at tage imod mig. Han startede med at fortælle mig lidt om bygningens arkitektoniske muligheder, m.h.t. udbygning i fremtiden, skulle der udvides med flere akvarier, fisk o.s.v.
Man kan sige at bygningen symboliserer en strømhvirvel, der tager enhver gæst der måtte besøge akvariet, med rundt i alle kroge og hjørner af det smukt designede fiske-slaraffenland.

Den blå planet i Kastrup

 Billede venligst udlånt af Den blå planet

Som man kan se på billedet er ”enderne” rundt bygningen afkortede. Det er så meningen engang ude i fremtiden, at man her kan bygge ekstra til.

Akvarierne

Vi startede med at gå til venstre mod koralrevet, fyldt med alverdens farverige fisk og de overfor liggende mindre akvarier, med fine søheste, prikkede muræner, de giftige klassisk rød/hvide dragefisk, de endnu mere giftige stenfisk og ufatteligt smukke og næsten alien-lignende små pjaltefisk.

YouTube-forhåndsvisningsbillede

 

Bag det lange akvarie (Koralrevet) fik jeg lov til at komme om bag “facaden”.. 2 dykkere var i gang med at rense ruder og bund.
Jeg kunne ikke lade være med at tænke på, hvor lækkert det måtte være at dykke flere gange om dagen, med de smukke skabninger i akvarierne på dette kæmpe sted.

Efter at have fået fortalt af Christian om vedligeholdelse og fiskene i akvarierne på Den blå planet. Fortsatte vi til Oceantanken for at se på de nyankomne hammerhajer, deres nye kæmpe stingray, den enorme grouper, de mange andre haj-arter, samt et væld af forkellige fisk i alverdens farver og størrelser.

Da jeg stod helt tæt op ad ruden og så ind i Ocean-akvariet, kunne jeg ikke undgå at føle mig en pæn del imponeret. Jeg har dykket på nogle af koralrevene på filippinerne og må sige, at de her i Kastrup, har fanget den største del af dykkeroplevelsen og livet omkring revene, som jeg har oplevet dem.

Som lystfisker blev jeg derimod ikke tændt.. Grunden hertil kan være, at når man ser på fiskene i sit oprindelige habitat, præsenteret flot og æstetisk, har jeg ihvertfald ikke lyst til at pille fisken ud af det samlede billede.

Anyway, nok om mine fintfølende tentakler og tilbage til oplevelsen af at være på Den blå planet:

Oceantanken giver alle der har lyst til at komme endnu tættere på livet under vandet, chancen for at gå ind gennem en tunnel, omgivet af vand. Her kommer rokkerne og hajerne, samt små tarpon, ofte hen glidende hen over hovedet på folk. Hvis man er lidt tålmodig, kan man vente på den store stingray med et vingefang på over 2 meter, komme flyvende som en mørk lys-formørkende skygge over tunnellen..

Mit personlige ynglings akvarie

Der er uendeligt mange fisk og akvarier på Den blå planet. Og skulle jeg skrive om dem alle, ville jeg ikke blive færdig før sommeren er ovre.
Jeg har derfor,, her til sidst, valgt at beskrive den den del af akvariet, hvor jeg brugte det meste af min tid under besøget:

Amazonas

Lystfiskere verden over har ikke kunne undgå, på et tidspunkt i deres liv, at høre om amazon-monsteret, Arapaimaen. Verdens største ferskvandsfisk. Den har været involveret i mange lystfiskers fangst-drømme og vil nok blive ved med at være det fremover.
Arapaimaen, også kaldet pirarucuen har en svømmeblære, som er rigt forsynet med blodkar og fungerer som en form for lunge. Den må derfor op til overfladen for at trække vejret, ca. hver halve time eller mindre. Dette syn har jeg flere gange set på diverse naturfilm fra amazonjunglen og blev, noget mærkværdigt, lidt rørt, da jeg så den gøre det i virkeligheden i Kastrup, Danmark.
YouTube-forhåndsvisningsbillede

I videoen her ser man sølv-pacuen, arapaimaen, redtails (maller) forskellige andre mallearter og ferskvandsrokker.

Man kan både se fiskene fra oven, men som vist på videoen, kan man komme helt tæt på ved at gå ned ad trapperne til en mindre tunnel, hvor både piratfisk og anakondaer venter på én.

Alt i alt for mig, var denne dag en oplevelse jeg helst ikke ville have været foruden!!

Få mere information om Den blå planet ved at besøge deres hjemmeside: www.denblaaplanet.dk

JP

Skriv en kommentar