Kold morgen ved Storkesøen i Ribe

Marts 2014.

Undervejs til Storkesøen I Ribe sad jeg og fundrede over om det mon var i dag jeg skulle fange mange og/eller store fisk, havde set der var blevet sat fisk ud et par dage i forvejen, så der skulle være masser af fisk i søerne.

IMG_4473

Lange sø med Domkirken i baggrunden.

Det var en meget kold marts dag omkring solopgang da jeg ankom til søen, uha hvor kulden bed denne morgen.  Fik betalt for nogle timers fiskeri,  grejet pakket ud, to stænger een til at fiske med powerbait og een med spinner, blev anbragt i de medbragte holdere. Som jeg plejer startede jeg ud med powerbait, det blev salmon egg, som forhåbentlig kunne friste en ørred. Fik kastet langt ud og begyndte at spinne langsomt ind, med powerbaiten næsten nede ved bunden. På forfanget havde jeg monteret et stort stykke bly så det kunne synke godt ned, da det blæste ret meget var det nødvendigt med godt med tyngde, hvis agnet skulle ned på bunden.

IMG_4497

Godt med bølger på søen.

Havde kastet et par gange da jeg mærkede et forsigtigt lille nip, straks stoppede jeg med indspinning, da der ikke skete mere prøvede jeg at køre en omgang på hjulet, igen et lille nip, et par gange gentog det, til sidst tog fisken ordentlig ved, indspinningen kunne begynde, med flere udløb undervejs ind. Til sidst måtte den overgive sig og komme i nettet, en regnbue på knap 1,5 kg. var hvad der var på krogen. Yes det var en god begyndelse på dagen, ikke engang fem minutter var der gået.

IMG_4468

Lige unde 1,5 kg.

De næste timer havde jeg et enkelt lille nap, det blev ikke til mere med powerbaiten, derfor fik jeg spinneren igang, den gjorde nu ikke nogen forskel, heller ikke hvid gennemløber var der nogen interesse for. Dagen før havde jeg været ude for at se om det skulle være muligt at grave regnorm, jo det var der, jeg fik gravet nogle stykker. På en slowdeath krog med en lang line fik jeg en regnorm sat på, men nej heller ikke det var hvad der skulle til for at overliste ørrederne denne dag.

IMG_4501

En frisk vind blæser hen over store sø.

Tiden var ved at rinde ud, der var ikke flere fisk til mig denne dag, men alligevel en dejlig dag ved søen selvom det havde været en noget blæsende og kold dag. Ja det blev ikke denne dag den store fisk kom med mig hjem, men næste gang så……  🙂

Knæk og bræk

Lone