Forår i luften.

Marts 2014.

Endnu engang var det blevet tid til en tur til en fiskesø.

IMG_4618

Søen en dag i marts.

Tidligt op, i noget tøj, noget at spise og drikke, inden bilen blev startet og kursen sat mod søen. Vel ankommet til søen kunne jeg høre fuglene synge lystigt, uanset at vejret denne morgen viste sig fra den ustadige side, lidt regn af og til og en frisk vind fra sydvest og med temperaturen omkring 8 grader, men en morgen med fuglenes korsang i baggrunden, får humøret lige en tak op, vejret til trods.

IMG_4616

Klar til kamp.

Med grejet pakket ud, anbragt og klar til kamp, kunne fiskeriet begynde. Mit førstevalg denne morgen blev powerbait med salmon egg på en lille trekrog str. 16, monteret på en lang forfang efter et bombardaflåd. Et større stykke af søen blev affisket, uden at nogen fisk ville smage på varen.

IMG_4624

Andemor og far nyder foråret.

Prøvede derefter med grøn hvidløgspowerbait.  Havde stået og spinnet hele morgenen og ville lige have en lille pause, derfor fik snøren lov til bare at ligge stille, hvorfor den går til bunds da jeg har et et lille stykke bly på forfanget, ca. 30 cm over krogen. Havde lige fået mig sat med en kop te, da hjulet begyndte at hyle, hurtigt fik jeg fat i kæppen og begyndte at spinne ind, det tog noget tid da jeg havde kastet den meget langt ud, men det lykkedes at få fisken ind til kanten og nettet, det var en regnbueørred på 1,5 kg.

IMG_4612

!,5 kg. ørred taget på hvidløgspowerbait.

Igen fik jeg smidt snøren ud med powerbait på krogen og derefter  prøvede jeg flere forskellige spinnere, bla. kobberspinner med røde prikker str. 3 og en orange/sort, en hvid gennemløber blev også forsøgt, i håb om at det ville være noget fiskene gad hapse. Men det skulle vise sig at der ikke var flere fisk som ville lege med mig, men dagen var reddet med endnu en fisk til fryseren.

Knæk og bræk

Lone