Den jyske hedemose bød op til gedde-dans

PICT0005

Når man går og tror at favoritmosen ikke vil vide af én mere, byder den op til dans endnu engang for at demonstrere sin egenvilje til overlevelse.
Naturen er i den grad sprællevende og vandet i dag skulle vise sig ikke at afvige fra det faktum.

Skalle efter skalle blev skyllet ned med mosevand og gedderne kunne ikke få nok. I ét og samme hul skulle der kun bruges et kvarter før 3 gedder var landet. De alle på skalle.

Blinket gav, spinfluen gav og wobleren ville de også tage. Alle agn blev offer for geddens effektive jagt-instinkt. Fedt nok!

Niels-Peter som jeg havde inviteret til debut ved mosen viser her 3 af sine gedder. Alle taget på død skalle fisket 40-60 cm under overfladen.

PICT0012

PICT0022

PICT0029

Kaffe og te lunede godt mellem de mange geddefights. At vandet var blevet køligere grundet årstiden kunne jeg mærke på fødderne, men da jeg ikke var helt sikker på om det bare var min fødder der var kolde i forvejen, valgte jeg at skvatte i vandet 4 gange for at være sikker.

En af gedderne der ikke syntes at bemærke bølgerne lavet af den tobenede særling inde langs kanten, koncentrerede sig istedet om at hugge på den sorte og hvide spinflue der langsomt blev serveret foran den.

Geddefiskeri Jari

Havde jeg haft tiden ville jeg tage tilbage dagen efter og dagen efter den. Men heldigvis holder mosen højst sandsynlig også fisk til næste gang.

Tålmodighed er en dyd og til alle dem der ikke har set lyset i naturen – se at få benene på nakken og kom ud og nyd!

Tak for en god dag Niels-Peter 🙂