Elever fra special-klasse fik ømme muskler og en på opleveren med fiskesæson.dk

Lars

En glimrende pædagog, en ligeledes glimrende lærer, 4 elever, to guider og 8 stænger. Hverken hjælp eller muligheder for fangst var der mangel på, da vi besøgte Lystfiskergården i Roust, som uden at tøve, havde sagt ja til at glæde de 4 unge mennesker med gratis fiskeri, denne vidunderlige oktober-dag.

Ingen af de 4 havde før oplevet det, at stå med en stør for enden af linen, men det ville Martin og Jeg (fra fiskesæson.dk), som var med som hjælpere, forsøge at lave om på…

2,5 timer var afsat fra skolens side til fiskeriet, så tiden var knap og størene – jaget vildt.

Første stør!

Emma, eneste pige af de 4 elever, var første lystfisker til at prøve kræfter med en flot russisk/diamantstør. Støren faldt for et par halibut pellets og havde kroget sig selv. Efter en forsigtig tilgang til fighten, måtte Emma sande at støren var stærk, for stærk til at blive fightet blidt og uden pres… Hun fandt pludselig både iver og kampgejst frem, fisken skulle på land og trods hård kamp frem og tilbage, en øm arm og et overbelastet håndled, fangede hun velfortjent sin første stør efter 10 minutters intens fight… En super flot præstation!

PA200038

Anden stør kom på land ca. 1 time senere…

I en længere periode var der ikke meget at komme efter, fiskene var som forsvundet fra søen. Emma, Lars, Emil og Jonas så spændt på de mange stænger, ville der komme flere fisk på land…?

På et tidspunkt oplevede vi en række småhug, stangspidserne vibrerede, men ingen af de mange hug, udmøntede sig i en kroget fast fisk.

En af de unge mennesker, Lars, havde høje forventninger til dagen og gik meget op i detaljerne omkring fiskeriet. Efter at have fået indsigt i agn og stør under venttiden, kunne bremsen fra hjulet han anvendte høres. Stangen stod i en stor bue og indikerede at en stør endelig sad fast på krogen.

Endnu en gang måtte de unge mennesker sande at størene ikke bare lige var sådan at få ind. Den flotte stør gik tungt i dybet og kom først op til overfladen efter 5 minutters kamp, men det sluttede ikke der…

Lars lærte at give efter når fisken trak afsted og presse fisken når den gjorde det modsatte. Hurtigt fik han styr på teknikken og fisken gav ligeså langsomt efter.

Endnu en flot diamant-stør kom til syne. En glad fanger med sin flotte stør blev foreviget.

PA200048

Der kom desværre ikke flere fisk på krogen, alligevel var det en særdeles tilfredsstillende tur, hvor det at glæde andre var dagens højdepunkt for os som arrangører.

Vi takker Martin (lærer), Iris (pædagog-vikar), Emma, Lars, Emil og Jonas (eleverne) og Lystfiskergården i Roust for en dejlig dag!

Det var en fornøjelse at se glæden over lystfiskeriet hos de fantastiske 4, selvom ikke alle fangede fisk.

/Jari

Ønsker du også at besøge lystfiskergården, se deres hjemmeside: Klik her…