Kalvø (Nordvest og øst-siden)

 

50

Navnet Kalvø, ikke at forveksle med Kalø (Århusbugten), kan mange lystfiskere i Syd og Sønderjylland nikke genkendende til. Den lille ø på 17 hektar er omkranset af lækkert havørredvand, og især den lille, smalle og halvt aflukkede vig på vest og nordvest-siden, kaster hvert år store og fine fisk af sig, over 80 cm.

På sydvestsiden finder man udløbet fra en mindre å eller bæk, det er derfor vigtigt at holde sig udenfor fredningsbæltet, skilte er opsat på østsiden.

Bunden i vigen er, på nordvest-siden, meget blød og der kan ikke anbefales at vadefiske, prøv istedet fra land eller i flydering. For at kommer til pladserne på denne side skal man forcere mindre vandløb/afvandings-kanaler, gå mellem siv og undgå huller gemt her og der. Trods besværet er dette min favoritside. Der står ofte flere fisk og ofte større end dem fanget på østsiden.

Østsiden er dog mere fast, nogle steder. Man kan komme til pladserne nemt og ubesværet og det er ofte også der, de fleste lystfiskere står. Vandet i vigen generelt er forholdsvis lavt og egner sig til fiskeri med bombarda og flue, regnorm etc.
Fluefiskeri viser sig ofte at være ganske givtigt ved Kalvø. Havørrederne tager gerne mange forskellige fluer i løbet af en dag, her må man forsøge sig frem. Rejefluer er de mest foretrukne og derfor også oftest anvendte.

Hvide blink eller mørkere blink såsom, sort/rød eller kobber, fanger også godt i vigen.

Inde i vigen ved Kalvø er der som regel altid fisk, dette uanset om der er lavvande eller højvande.

Ud af mine mere end 30 ture til Kalvø, kan jeg konstatere at kun 1 gang har været uden fangst. 3 gange har jeg taget fisk over 60 cm. og de gange jeg har fået fisk, har flere over målet altid ladet sig lande. Herligt!

Kalvø fiskepladser