Regler for Fjordræs 2018

Regler for Fjordræs 2018

– Mindstemålet for indvejede havørreder i konkurrencen er: 45 cm.

– Det gælder om at fange den tungeste havørred. Ved vægtlighed er det korteste fisk som vinder.

– Alle havørreder der indvejes, skal overholde konditionstabellen for at være med i konkurrencen. (Se tabellen nederst i dette regelsæt.) Nedgængere/faldere/tynde fisk, ses helst ikke medbragt til indvejning, men istedet genudsat. En tynd fisk som ikke holder vægt og mål, i forhold til tabellen, vinder intet.

– Alle fisk skal indvejes af fangeren selv. Der skal medbringes kvittering for tilmelding pr. telefon eller på printet papir, det lovpligtige fisketegn samt id ved indvejningen.

– Der kan ikke indvejes laks eller steelheads/regnbueørreder.

– Det er ikke tilladt at fiske fra båd, kajak, pontonbåd eller flydering m.m. Kun vadefiskeri eller fiskeri fra land er tilladt.

– Der må spinnefiskes, fluefiskes og medefiskes. (Der må kun fiskes med 1 stang pr. mand/kvinde)

– Alle fisk skal være krogede korrekt/fanget i munden.

– Havørrederne må ikke være rensede før indvejningen.

– Frosne fisk eller fisk der har været nedfrosset og derefter optøet, vil blive afvist og tæller ikke med i konkurrencen.

– Er der mistanke om at en eller flere af de gældende regler ikke er overholdt, afvises fisken.

– Fangsten skal indvejes på fangstdagen.

– Indvejet fangst: Havørreden vil blive nedfrosset efter indvejning og gemt til sidstedagen ved præmieoverrækkelsen, hvis fisken ligger i top 17.
Derefter kan fangsten tages med hjem.

– Har man vundet en præmie, skal man være tilstede under præmieoverrækkelsen. Ellers bortfalder præmien. (Dog kan den hentes ved indvejnings-stedet og hvor præmieoverrækkelsen finder sted, op til 2 timer efter klokken 16.00 om søndagen.
Giv besked om forsinkelse på: 30 72 40 31

– Der kan kun vindes én præmie per deltager. Indvejes en fisk og derefter/senere en større fisk af samme person, tæller den største af de 2 i konkurrencen.

Konditionstabellen