Tag til Samsø og fejr hornfisken d. 25. og 26. maj.

I fiskekonkurrencen konkurreres der i tre kategorier: En voksen samt en juniorkategori (under 18) samt en familiekategori. Der må fiskes fra lørdag kl. 9:00 frem til indvejning kl. 11:30 om søndagen. De første to er enkelte præstationer, hvor den længste fisk vinder. I familiekategorien er det den samlede længde af to familiemedlemmernes længste fisk, der vinder. En familie består af mindst en voksen og en junior (under 18).

fiskekonkurrence

Det gælder om at fange den længste hornfisk, og der kåres/premieres en vinder samt anden og tredieplads inden for voksen-, junior- og familiekategori.

Prisen for deltagelse i konkurrencen er 50 kr. for voksne og 25 kr. for børn. Der er ikke ekstra gebyr for også at deltage i familiekonkurrencen, men man skal registreres som familiehold inden konkurrencen starter.

Samsø Sportsfiskerforening vil have en bod på festivalpladsen på Langøre Havn, hvor du kan tilmelde dig konkurrencen samt registrere dine fisk. Denne bod er åben 8:00 – 18:00 om lørdagen og 8:00-11:30 om søndagen.

Du kan også vælge at tilmelde dig og betale elektronisk på forhånd: Gå ind på www.hornfiskefestival.nemtilmeld.dk

Konkurrencen starter kl. 9:15 lørdag, og fisk skal være afleveret til opmåling eller indsendt som billede til hornfisk@hornfiskefestival.dk senest søndag kl. 11:30.

Pure Fishing donerer fiskekasketter til de første 50 børn, der melder sig som deltagere, og de første hundrede der melder sig som deltagere, får en pakke Gulp Alive børsteorm/minnows til en værdi af 50,-.

For dem der gerne vil undgå at slæbe hornfisk med på havnen til opmåling, kan man i denne konkurrence indgive et foto af fisken som dokumentation. Det kræver dog at hornfisken ligger på et fladt bræt eller lignende og er fotograferet sammen med et af de specielle målebånd der udleveres ved tilmelding. Fotoet sendes på mail til hornfisk@hornfiskefestival.dk. Er billedet ikke af tilstrækkelig kvalitet til at fiskens længde kan bedømmes præcist, vil det blive afvist. På denne måde kan I selv vælge, om I vil genudsætte jeres fisk eller rense dem på stedet og lægge dem på køl hjemme i sommerhuset frem for at bære rundt på dem i sommervarmen i urenset tilstand. Respekt for råvaren, kalder vi det.

Du kan se den komplette præmieliste her.

Regler:

Fiskene skal være fanget på fiskestang, og fangeren skal selvfølgelig selv have fanget fisken. Det er dog ok med en anelse assistance til mindre børn.

Du skal være tilmeldt konkurrencen, inden fisken er fanget.

Fisken skal være fanget på Samsø mellem kl. 9:15 lørdag d. 25 maj og kl. 11:00 lørdag d. 26. maj.

Der må fiskes både  med agn, flue og spinnegrej.

Der må på INGEN MÅDE rykfiskes.

Der må gerne fiskes fra båd, flydering, pontonbåd osv.

Fisken skal være kroget foran gællerne.