Røget ørredmousse med smørristet rugbrød

ØrredopskriftIngredienser:

Til moussen:

  • 300 gram røget ørredkød (befriet fra skind og ben)
  • 200 gram flødeost
  • 1 spsk mager cremefraiche
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 lille bundt dild
  • 1 spsk kapers
  • salt og peber

Smørristet rugbrød:

  • Rugbrød
  • Smør

Fremgangsmåde:

Ørredkødet deles i mindre bidder og blendes i en foodprocessor med alle ingredienserne til moussen. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. ekstra citronsaft hvis ønskes.

Den færdige mousse kommes i en skål og stilles tildækket i køleskabet et par timer, helst natten over.

Inden servering ristes rugbrødsskiver i smør og skæres herefter ud i trekanter.

En lækker og nem ret der kan serveres til frokost med en god øl eller snaps eller som forret med en godt glas hvidvin.

God appetit!