Råmarineret rødspætte

blokhusRåmarineret rødspætte.
Med hjemmerørt mayo,
tørret rugbrød og råkostsalat.

Til 4 Personer.

  • 1fed hvidløg
  • 400g rødspætte i filet
  • 50g dild
  • 1 citron
  • 4dl rapsolie
  • 2 æggeblommer
  • En stor rødbede
  • 2 æbler
  • 3 store jordskokker
  • et kvart rugbrød
  • 4 spsk god oliven olie

Marineret rødspætte:
Rødspætten marineres i hvidløg, citron, salt og dild – (min 2 timer før servering! For at opnå det bedste resultat marineres den dagen før)

Råkostsalat:
Rødbede, æble og jordskok skæres så tyndt så muligt og marineres i olivenolie og salt.

Tørret rugbrød:
Rugbrød skæres ligeledes i tynde skiver og tørres i ovnen ved 100 grader varmluft i 30min.

Mayonnaise:
æggeblommerne piskes med lidt salt, saft fra en halv citron, i ca 3 min. Der efter blandes rapsolien i (det er MEGET VIGTIGT at det blandes sammen stille og roligt, så lidt olie i af gangen)

« Tilbage til Fiskeopskrifter