Ovnbagt svampefarseret fersk ørred med citron

ØrredopskriftIngredienser:

  • 1 fersk ørred på ca. 1200 gram
  • 2 dl hvidvin
  • 1 gulerod (skæres i meget tynde skiver)
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 3 tynde skiver citron og lidt revet citronskal
  • 4 fed hvidløg
  • 200 g champignon
  • 25 g smør
  • 2 spsk hakket persille

Fremgangsmåde:

Marinade:
Hvidvin røres sammen med olie samt citronsaft og hældes derefter i et ildfast fad. Gulerods-skiverne lægges i sammen med revet citron.

Ørreden vendes i marinaden og skal trække i 20 minutter. Vend ørreden et par gange i perioden.

De 4 fed hvidløg pilles og hakkes, champignonerne renses og hakkes fint og sammen med det hakkede persille svitses det hele i smør på en pande.
Når det er svitset fyldes blandingen i ørreden.

Ørreden bages i ovnen i det ildfaste fad med resten af marinaden og dækkes af de 3 skiver citron ved 250 grader, i 15-20 minutter.

Lav evt. en god salat til og lidt varmt brød.

God appetit!