Ny lækker opskrift – skaldyrs-risotto

blokhusOpskriften er til 2 personer

Ingredienser:

  • 100 g grønne asparges i små stykker
  • 1 dåse krebs i lage, 170 g
  • 200 g pillede rejer 70/90
  • 2 finthakkede skalotteløg
  • 25 g smør
  • 2 dl avorioris
  • 5 dl vand
  • 2 spsk. grøntsagsfond
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl reven Grubeost
  • 1 revet fed hvidløg
  • 1 tsk. Dansukker Brun Farin
  • 1/4 dl finthakket dild
  • 6 halverede cocktailtomater
  • Sauce
  • 1 dl minifraiche
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2-3 spsk. Dansukker Flormelis

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienserne til saucen i en skål, stil saucen i køleskabet til servering.
Læg aspargesstykkerne i saltet, kogende vand. Hæld vandet fra. Hæld vandet fra krebsene. Svits løget i smør i en kasserolle. Tilsæt risene, og svits under omrøring. Tilsæt vinen, og lad det koge, indtil det er kogt ind i risene. Bland vand og fond. Tilsæt 1-2 dl af bouillonen, og lad det koge under omrøring. Tilsæt mere bouillon, efterhånden som det koger ind. Fortsæt, indtil al bouillonen er kogt ind. Rør rundt med jævne mellemrum, så risottoen ikke brænder fast i kasserollen. Tilsæt ost og hvidløg, og rør det godt sammen. Tilsæt asparges, skaldyr og dild. Pynt med de halverede tomater. Serveres med det samme.