Fladfisk i ovn med grønsager

blokhusFladfisk i ovn med grønsager:

Ingredienser:
4pers.

  • 1200 g rødspætte hel flået
  • 125 g champignon
  • 125 g porre
  • 2 dl hvidvin (tør! Evt. en riesling)
  • 25 g smør
  • 1 rød peberfrugt
  • 100 g gulerødder
  • 100 g selleri
  • 2 spsk. Rasp

Fremgangsmåde:
Rens fisken.

Befri peberfrugten for frøstol og kerner. Skær den i tynde strimler. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Skær porren i tynde ringe og høvl guleroden og selleri på den grove side af råkostjernet.

Læg grønsagerne i et smurt ildfastfad. Læg fisken med den lyse side nedad, ovenpå grønsagerne. Krydder med salt og peber og drys rasp over.

Hæld vin/vand i fadet, men ikke over fisken, og sæt det i en 200 grader C. alm. ovn i 40 minutter. Hvis væsken skulle dampe væk, hældes der mere ved.

Server fra fadet med f.eks. kartofler, ris eller flutes.

« Tilbage til Fiskeopskrifter