Dampet laks med ærtepuré og nøddesmør:

blokhusIngredienser:

4 pers.

  • 800 g laksefilet uden skind
  • Citronsaft

Ærtepuré

  • 300 g frosne ærter
  • 3 spsk. Creme fraiche

Nøddesmør:

  • 100 g smør
  • 50 g valnødder, finthakket
  • 1 tsk. Citronsaft

 

Fremgangsmåde:

Laksefileterne dryppes med citron og krydres med salt og peber. Lægges i et ildfast fad og dækkes med folie. Bages i en 180 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter.

Ærtepure:
Ærterne optøs og blendes. Røres sammen med creme fraiche og smages til med salt og peber.

Nøddesmør:
Smørret blendes med nødder og citronsaft, pakkes ind i film og lægges koldt i ca. 20 minutter.
Skæres i skiver.

Fileterne lægges på et dybt fad, saucen hældes rundt om, og nøddesmørret lægges ovenpå fisken. Pyntes evt. med dild.

Serveres med grøn salat og flute.

« Tilbage til Fiskeopskrifter