Aborre med multebær og ribs

blokhusAborre med multebær og ribs

Til 4 Personer

Ingredienser:

  • 12 aborrefileter uden skind og ben
  • 12 hele multebær
  • 100 g ribs
  • 4 blade skovsyre

Sauce:

  • 1 spsk. Smør
  • 1 finthakkede rødløg
  • 1 dl fiskebouillon
  • 1 dl hvidvin
  • 100 g multebær
  • 50 g ribs
  • 2 spsk. Sukker
  • 2 spsk. Cognac (kan undlades)
  • 50 g koldt smør
  • Smag til med salt og peber

Fremgangsmåde:

Steg fiskefileterne i 10-12 minutter i en 125 grader varm ovn.

Sauce:
Smelt smørret i en gryde og lad løget småstege til det er gennemsigtigt. Tilsæt fiskefond, vin, multebær, ribs og sukker. Lad det hele småkoge til halvdelen af væsken er kogt ind.

Hæld cognac i og tilsæt smørret i små stykker. Si saucen og smag til med salt og peber.

Hæld saucen over fiskene og fordel multebær og ribs over dem. Pynt med grofthakket skovsyre.

Se flere opskrifter..

« Tilbage til Aborre-opskrifter