Aborrefiskeri


Introduktion til aborrefiskeri

Aborren, der hedder Perca fluviatillis på latinsk, er en en fisk der lever i de danske farvande. Aborren lever i ferskvand i Danmark og er meget udbredt. Du kan finde aborren i næsten enhver dam, sø eller i vandløbene.

Aborren kan også finde ved Østersøens kyster og ved mange danske fjorde svømmer aborren også ud i brakvand. Aborren findes i mange lande, hvor næsten alle europæiske lande har aborre ved deres søer og vandløb. Aborren findes også i det nordlige Asien.

Hvordan genkender man en aborre?

Man kan kende aborren på en række kendetegn. Aborren er normalvis 20-30 cm lang og har 5-7 striber på siderne. Aborren vokser meget langsomt og derfor findes de meget sjælendt over 50 cm og over 2 kg. Hvis man fanger en aborre, der er 40 cm eller derover, så er det med al sandsynlighed over 10 år gammel.

Hvis du vil lære at genkende aborren eller synes det er en smuk fisk, så har vi her på fiskesaeson.dk samlet de bedste aborrevideoer, som du kan se helt gratis ved at trykke lige her.

Hvor finder man aborren?

Som nævnt tidligere, findes aborren i næsten alle søer, damme og vandløb. Mere præcist så finder man mange aborre på lavt vand, mellem planter og andet, som den kan gemme sig i og samtidig finde føde som for det meste består af små fisk og insekter. Andre aborrer holder til ude over søernes barbund og i de helt store søer, som Furesøren kan aborren leve lidt over det hele og holder sig i midten af søens dybde.

Et sted man er sikker på at møde en aborre er i Store Økssø, hvor vi har denne gode artikel, der fortæller om en god dag ved søen med 100 aborre. Du kommer til artiklen ved at klikke lige her

Lystfiskeri

Der er mange lystfiskere som godt kan lide at fiske efter aborre. De fleste aborre, der bliver fanget af lystfiskere er under 500 g, fordi fisken vokser så langsomt. Hvis man er heldig at fange en aborre på over 1000 g, så har man fanget en specimen-fisk og har haft en kanon god fangst. Hvis man er så heldig at fange en aborre over 2 kg, så har man fanget et uhyre og er tæt på Danmarksrekorden der i øjeblikket ligger på 2.785 gram.

Du kan fange aborren ved brug af forskellige metoder. Vi har listet de fem bedste fangsmetoder nedenfor, hvor fiskeri med wobler var det bedste valg ved Økssø. Du kan læse mere om aborrefiskeri med wobler lige her.

Kan man spise en aborre?

Du kan sagtens spise en aborre. Der er ikke så mange som spiser aborre, men for det meste er det på grund af deres lille størrelse og der skal meget arbejde til at få mættet en hel familie med aborre. 

Vi har fundet en opskrift på aborre med multebær og ribs, som du finder lige her. Så kan du også prøve at smage på denne lille, men lækre fisk.

Fredningstider for aborre

Ferskvand:

  • Ingen fredningstider
  • Intet mindstemål

Saltvand/Brakvand:

  • Ingen fredningstider
  • Mindstemål: 20 cm

Aborre-tv

Se vores udvalgte tv-udsendelser om aborre ved at klikke her.

Se blandt andet:

  • FLY TV – fluefiskeri efter store aborrer
  • Vanvittig fiskeprogram om aborre og aborrefiskeri – men lærerigt!
  • To måder at skære aborre ud i filetter på
  • Aborreeventyr, Randers Fjord/ Djursland/ Vinter 2013

Artikler om aborre & aborrefiskeri

Aborrevideo

Se alle vores utrolig flotte videoer af aborre her.

Fangstmetoder

Aborre-opskrifter

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler